Марин Митев: Строителството на стадион Варна ще стартира преди предстоящите избори

Спорт

10-09-2012, 11:15

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Плащаме по 5 мнл. лева за издръжката на ПФК Черно море, каза още единият от шефовете на ТИМ

Единият от шефовете на ТИМ Марин Митев сподели в интервю за ВарнаУтре.бг, че строителството на стадион „Варна“ ще стартира преди предстоящите избори.

Митев говори още и за ПФК Черно море и каква е причината ТИМ да издържа варненския клуб.

"Слухът, че започва строежът на стадион Варна е верен. Като история – тунинговането на стария стадион щеше да излезе 15 000 000 лв.,но бяхме решили да направим нещо по европейско. Новият стадион щеше да струва около 200 000 000 лв., с 35 000 места. Световната финансова криза наложи да редуцираме местата до 25 000 – то и градът няма нужда от повече, и окончателният проект скоро ще бъде представен пред обществеността. Успоредно с това имахме ангажимент да изградим нова лекоатлетическа писта, която Спортен комплекс Варна АД реализира в терена на стадион Младост. Стойността на инвестицията е около 5 000 000 лв. и вече е факт. Разбира се, строителството на стадион Варна с 25 000 места, ще стартира преди предстоящите избори“, категоричен бе Митев.

Относно ПФК Черно море Митев сподели:

ПФК ”Черно море” го придобихме по задължение с дружеството Спортен комплекс Варна. Не знам каква е тъмната страна, но за светлата страна това са по 5 000 000 лв. на година, които плащаме за самочувствието на варненци.
Какво печелим? Преди три години отборът се класира на трето място и не спечелихме дори едно „благодаря”, или поне не сме разбрали. Но печелят всички варненци, защото имат един финансово обезпечен футболен клуб и голяма детско-юношеска школа. Все пак това е бъдещето на футбола“, каза още единият от шефовете на ТИМ Марин Митев.