Моралес, Чилибонов, Милен Петков и Пламен Тимнев ще играят футволей през уикенда

Спорт

31-08-2012, 13:33

Снимка:

footvolley-bg.com

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Събитието ще се състои на 1 и 2 септември и ще се проведе на плажа пред бар Рапонги

Варна ще е домакин на третия официален турнир по най-атрактивната разновидност на футбола - футволей.

Събитието ще се състои на 1 и 2 септември и ще се проведе на плажа пред бар Рапонги. В него ще се пуснат 8 двойки, като 3 от тях са от Бургас и са специално подготвени от едни от най-върлите привърженици на футволей - Симеон Чилибонов и Даниел Моралес. Двамата бивши футболисти също ще участват в турнира.  От Варна ще участват бивши футболисти като Милен Петков, Пламен Тимнев и др.Награднияt фонд е символичен – 500 лв.

По предварителна програма бяха предвидени поредица от турнири, но поради причини от финансово естество това събитие ще е първо и последно за този летен сезон. „Положихме много усилия да изпълним предварителната програма за тази година, но срещнахме доста трудности от финансово естество. Невъзможността да се намерят спонсори си каза думата и по този начин тази година ще има само един турнир“, каза един от учредителите на федерацията по футволей Найден Стоянов.

„Както вече знаете Футволеят ще бъде Демо спорт на следващите Олимпийски игри в Рио де Жанеро. Както се видя и на Олимпиадата, спорта в България удари дъното и дори се готви да задълбае и под него в следващите години.Всички говорят за следващата Олимпиада, за вземането на спешни мерки за възродяването на спорта като цяло в България. Искрено се надяваме тези приказки да се окажат верни“, изрази надежда Стоянов.

„Затова правим и невъзможното за да поддържаме този атрактивен и много прогресиращ. Опитваме се да намерим отбори, които да подготвим за следващите Световни и Европейски първенства, както и за Олимпиадата през 2016“, категоричен бе шефът на федерацията в този атрактивен спорт.

Футволей е спорт, който съчетава изключителна футболна техника и физическа подготовка. Това го прави един от най-атрактивните летни (плажни) спортове и най-практикуваните такива в света.