Убиецът на Лора ще бъде съден за смърт по непредпазливост

Мисия Варна

30-08-2012, 12:45

Снимка:

© IMPACTPRESSGROUP

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Подсъдимият Деян Станчев заяви в съдебната зала, че ще говори на по-късен етап от делото, а пред медиите отново запази пълно мълчание

Убиецът на 20-годишната Лора, който я прегази с мотора си, докато пресича на пешеходна пътека на булевард „Осми Приморски полк“ миналото лято, ще бъде съден за причиняване на смърт по непредпазливост.

Според обвинителния акт подсъдимият Деян Станев е нарушил два текста от Закона за движение по пътищата – не е пропуснал пресичащ пешеходец и се движил с превишена скорост, предаде Дарик радио.

Варненският окръжен съд даде днес ход на делото, което ще се гледа по съкратената процедура. За това настоя защитата, която поиска да бъде изслушана само автотехническата експертиза. Според нея 25-годишният Станчев се е движил със 113 км/ч, когато е блъснал жертвата с мотоциклета си „Хонда”.

Вещите лица, изготвили експертизата, ще бъдат разпитани на следващото заседание на съда, което беше насрочено за 22 октомври. Ако не бъдат направени нови искания от страните, вероятно още тогава ще бъде произнесена присъдата на първа инстанция.

„Адвокатите на Станчев ще се опитат да докажат, че клиентът им се е движил с малка скорост”, коментира след днешното заседание майката на Лора Нели Петрова. Тя, заедно с бащата на убитото момиче Иван Казанлиев, бяха конституирани като частни обвинители.

Подсъдимият Деян Станчев заяви в съдебната зала, че ще говори на по-късен етап от делото, а пред медиите отново запази пълно мълчание. Предвиденото в закона наказание по повдигнатите му обвинения е между 1 и 6 години затвор.  

Лора беше блъсната на 17 юли 2011 г. около 5 ч. сутринта на бул. „Осми Приморски полк". Наказанието, което получи Диян Станчев след споразумение с прокуратурата, беше 2 години „лишаване от свобода”, отложено с 4 години изпитателен срок, както и 2 години без право да управлява МПС. Случаят стигна до главния прокурор Борис Велчев, по чието искане Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане от магистратите във Варна, обобщава радио Дарик.