Юношите на хандбалния Спартак Варна останаха 9 на турнир в Словакия

Спорт

28-08-2012, 12:58

Снимка:

Личен архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Ръководството на клуба и треньорският щаб в лицето на Йордан Димитров и Снежана Желева останаха доволни от представянето на тима

Хандбалистите на Спартак Варна родени 98-99 г. завършиха на 9 място в крайното класиране на силния турнир в Словакия.

В надпреварата участие взеха 20 отбора. Ръководството на клуба и треньорският щаб в лицето на Йордан Димитров и Снежана Желева споделиха пред гонг.бг, че са останали доволни от представянето на тима:

"Доволни сме от представянето на нашите момчета, които взеха участие в един от най-силните турнири за деца Sirius cup - Slovakia Момчетата показаха , че не отстъпваме по нищо на водещите отбори в Европа.Вървим в правилната посока и това най-много ни радва . Нашият отбор израства с всеки изминал мач. Имаме равностойни играчи на всички постове, с което много малко отбори на тази възраст могат да се похвалят. С добрата си игра спечелихме уважението на публиката и адмирациите на всички отбори, нещо което рядко да не кажем никога не се случва с български отбор. Можеше да се представим и по-добре, но двете загуби с по един гол в предварителната група ни пратиха назад в класирането. Въпреки доброто представяне, трябва да сме и реалисти. Имаме много още какво да учим и да подобряваме занапред . Лошото е, че в България нивото е ниско и не може да се подържа постоянно добра форма. Трябват повече стойностни мачове за да израстваме. Надявам се и занапред да съумяваме да подсигуряваме такива за отбора. Единствено можем да кажем и да си пожелаем да сме живи и здрави за да продължим със започнатото. Факт за доброто представяне на отбора са и получените покани за турнири (в Хърватия, Унгария, Полша и Словакия), пристигнали в клуба веднага след приключването на турнира".