Спортисти искат главата на общински шеф, жалват се директно на Бойко

Мисия Варна

20-08-2012, 14:44

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Петър Пасев създава корупционна среда и манипулира становища и информация до контролните органи, са част от обвиненията

Гневно писмо за системни закононарушения и фактически злоупотреби с власт от страна на Петър Пасев – управител на общинско предприятие "Спортни имоти" 

е изпратено от името на варненски спортни клубове до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на спорта и кмета Кирил Йорданов. Настояването е на следващото заседание на Общински съвет да се разгледа поведението на Пасев и местния парламент да се произнесе относно освобождаването му от длъжност.

Подписалите се отговорници, треньори и състезатели, твърдят, че управителят на ОП "Спортни имоти" настройва едни срещу други членове и представители на спортни клубове, издава писмени и вербални заповеди противоречащи на закона, на вътрешния ред на обектите, на заповеди на кмета, както и на решения и нормативни актове на Общинския съвет.

"Пасев подбужда системно членовете на спортните клубове да депозират жалби, доноси и клеветнически докладни едни срещу други, и срещу отговорниците на обектите на общинското предприятие. Злоупотребява се с личнни данни, правят се набеждавания и се създава враждебна среда, която нарушава тренировъчния процес. Пасев изпада в състояние на афект, хистерични пристъпи, обижда, заплашва и клевети. В резултат спрямо общината и лично срещу него от пет-шест години са генерирани десетки на брой производства с оглед нарушения по смисъла на трудовото, търговското и общинско законодателство", пише в писмото на жалващите се.

Твърдение подлежащо на проверка е, че Пасев системно неизпълнява окончателни решения на съда. От спортните клубове пишат още, че той пречи и възпрепятства селекцията, репродукцията и развъдния процес за повишаване качеството на произвежданите коне, съответно не изпълнява препоръките на Българската федерация по конен спорт.

Други от обвиненията са, че Пасев отстранява системно и неоснователно треньори и спортисти от тренировъчния процес, с поведението си създава корупционна среда, манипулира становища и информация до контролните органи, премахва охраната на конно-спортна база "Виница", което е недопустимо с оглед сигурността на материалната база.

Не на последно място жалващите се акцентират, върху това, че имат съмнения, че Петър Пасев осъществява търговия на влияние между властимащите с местната, съдебната и изпълнителната власт.