Общинар спи докато шофира, полицията с вързани ръце

Мисия Варна

14-08-2012, 21:21

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Шефът на "Спортни имоти" Петър Пасев вече има една катастрофа заради заспиване на волана 

Високопоставен общински служител  във Варна страда от сънна болест. Въпреки това обаче, той не слиза от джипа си, алармира вестник "Телеграф". 

Шефът на общинско предприятие "Спортни имоти" Петър Пасев  постоянно движи напред-назад с джипа си и по този начин заплашва живота и безопасността на хората, отбелязва изданието. 

Общинарят вече е имал един случай, в който е заспал зад волана на автомобила. Това се е случило миналата година. Източник от местната полиция коментира пред медията, че в следствие на заспиването, той Пасев е предизвикал катастрофа. Въпреки потенциалната  опасност за създаване на тежко пътнотранспортно произшествие, полицаите обаче са с вързани ръце и нямат право да му вземат шофьорската книжка.

Няма законово основание, на което да се опрат, тъй като заболяването не е отбелязано в забранителния списък, в който са изброени болестите, възпрепятстващи шофирането.

Специалисти коментират, че проблемът никак не е маловажен и задължително трябва да се вземат някакви мерки, при това в най-скоро време. Те допълват, че шофьорите страдащи от сънна болест могат да се приравнят на тези, които са употребили алкохол и са седнали зад волана.