Дълъг нощен преход, втора счупена мачта и плажно парти на втория ден от Кор Кароли

Спорт

14-08-2012, 17:19

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Нощният изцеди почти до крайна степен силите на участниците със своите 63 морски мили и изненадите във времето, които поднесе то

Приключи награждаването от II гонка SOGELEASE и SOCIETE GENERALE ЕКСПРЕСБАНК OFFSHORE RACE на Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”,

която се провежда от 10 до 14 август между градовете Варна, Созопол и Балчик.

Това беше и нощният етап, който изцеди почти до крайна степен силите на участниците със своите 63 морски мили и изненадите във времето, които поднесе. Интригата се завърза още в самото начало, заради очакванията на част от екипажите вятърът да обърне своята посока. Някои от яхтите решиха да приложат тактика и да изчакат удобния, поривист вятър под нос Емине, но стихията така и не обърна своята посока и излезлите в открито море яхти взеха значително предимство.

Най-бързата яхта, коята за пореден път беше ‘’Evil Woman’’, пристигна в Балчик в 04.25ч.,  а най-бавните продължаваха да пристигат до 7 часа сутринта. Рали състезанието беше спечелено от яхта ‘’Akshaena’’, която обаче не поведе в генералното класиране, защото се включи в надпреварата едва от втори етап, а освен това счупи мачта веднага след финала. С това счупените мачти в тазгодишното издание на "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS”, стават две.

В атракция на етапа се превърна актрисата Яна Маринова, която спази обещанието си и се включи в един от екипажите, като дори реши да прояви допълнителна смелост и да демонстрира опита си на каскадьор, качвайки се на една от мачтите при доста силен вятър.

Награждаването на победителите се състоя на плажно парти на частния плаж на Thracian Cliffs. Лично кметът на Блачик уважи събитието, за да подкрепи участниците и да изкаже радостта си, че една от спирките на  престижната регата е именно градът, който той ръководи. Изненадите за ветроходците не спряха до тук. Moi Klub подариха на победителите във втория Pro Am Race настаняване на гръцкия остров Евия, където да отдъхнат след изтощителното състезание. Много танци и добро настроение съпътстваха цялото парти, а небето над нощния бряг се освети от летящи фенери, които екипажите пуснаха с пожелание за удобен вятър, късмет и положителни емоции до края на регатата.

Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by LEXUS” приключва днес, 14 август, а награждаването на победителите в III гонка - VIVACOM OFFSHORE RACE ще се състои от 18.00 ч. на Морска гара – Варна. Непосредствено след него своите награди ще получат и победителите в генералното класиране на LEXUS лично от Велко Лазов, Управляващ директор на LEXUS за България. 

Класиране от  II гонка  SOGELEASE и SOCIETE GENERALE ЕКСПРЕСБАНК OFFSHORE RACE:

IRC 1 - RACERS

1. VENID YACHT

2. EVIL WOMAN

3. XTREMA

IRC2 - CRUISERS

1. LZ YACHTING

2. DE MARIA

3. ELAN 514

IRC3 - CLASSIC

1. ALBIREO

2. ALGOL

3. LA BELLA II