Понтон свързва плажовете на Кабакум

Мисия Варна

11-08-2012, 17:59

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Само линейки и пожарни ще ползват понтона

Пътят на плажа на Кабакум свършва в нищото и линейки и пожарни коли не могат да минават от там.

Това установи министърът на регионалното развитие и благоустойството Лиляна Павлова след проверки по варненските плажове. Дамбата свършва на плажа на Кабакум-Юг. 50 метра по нататък обаче е пясъчната ивица пред "Ной", а автомобилният достъп до нея е блокиран. Проблемът е, че при инцидент специализирани автомобили не могат да стигнат до плажа пред "Ной". Няма как двата плажа да се свържат с път, защото той трябва да мине или през самия пясък или през частен имот. 

За да мине път през плажната ивица, която е изключителна държавна собственост, трябва да се обяви за обект с национално значение, обясни министър Палова. През частния имот ще е още по-трудно, коментира тя. Най-лесно според нея ще е свързването на плажа пред "Ной" с останалите на Кабакум с понтон. 

"До края на този сезон вероятно няма да успеем, но поне за следващия да го направим", посочи Павлова. Понтонът ще се ползва само от специализирани автомобили. Министърката разпореди свикване на комисия от експерти от МРРБ, следващата седмица, за да се набележат конкретните стъпки за изграждането на понтона.