Заради порносцена с гей в роман Ватиканът не приел Кирил Маричков

Новините

08-08-2012, 06:11

Снимка:

АРХИВ

Автор:

"24 часа"

Всичко от Автора

Маричков е юрист, писател, с две висши образования по право и политология, изследовател по геополитика

"Посланикът и хард книгата, мраз във Ватикана” - така италианският вестник “Република” коментира завчера случая с неполучения агреман на Кирил Маричков, назначен от София да я представлява във Ватикана,

раказва „24 часа”. Ляво настроеното издание, което открай време атакува позицията на Светия престол за хомосексуалистите, поддържа тезата, че порносцена с гей нюанс, описана в издадената в Италия книга на Маричков “Пътя на беглеца”, стои зад отказа той да бъде акредитиран.

Според римския вестник Маричков е човекът с идеална биография да представлява  България, тъй като е “юрист, писател, с две висши образования по право и политология, изследовател по геополитика, владеещ 5 езика”. Тезата на вестника, според която определящ е именно гей елементът зад отказа на Ватикана, се подема на 7 август и от британския в. “Индипендънт”. За разлика от тях още на 12 май интернет изданието на в. “Стампа” - “Ватикан инсайдър”, писа, че Ватиканът не дава агреман на Маричков младши, тъй като е получил противоречиви информации за професионалния му ценз и биография.