31 издателства ще участват в "Алея на книгата"

Мисия Варна

31-07-2012, 13:55

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Танцов клуб „Стар денс”, Балетна формация за модерен балет „Мелади” и дванадесетокласници, изучаващи джаз и поп пеене, ще се представят на откриването на 3 август 

За трета поредна година от 3 август до 12 август във Варна ще се проведе базар „Алея на книгата”.

Тази година в него ще участват 25 издателства от страната и 6 от Варна. На официалното откриване на базара на ларгото пред хотел „Черно море”, ще бъдат наградени победителите от Националния конкурс „Разказ на младежка тема”.

Тричленно жури от авторитетни варненски писатели в лицето на Коста Радев, Ангел Ангелов и Атанас Стойчев, класираха измежду 340 разказа на първо място Валентина Плачкинова, преподавател по български език и литература в ОУ „П. Р. Славейков” за разказа „Да срещнеш Балтазар”.

На второ място е Калина Чупетловска, студентка четвърти курс медицина с разказа си „Сит”. Диляна Александрова от Варна, студентка четвърти курс в Технически университет - Варна, се класира на трето място с разказа „Сто и четиридесет”.

На официалното откриване на 3 август от 17.30 часа ще бъде наградена и Анета Ганчева Галикова, спечелила І място в петото издание на „Състезание в библиотеката”.
Танцов клуб „Стар денс”, Балетна формация за модерен балет „Мелади” и дванадесетокласници, изучаващи джаз и поп пеене, ще поздравят участниците и гостите на събитието.
„Алея на книгата” ще бъде наситена и с богата културна програма, в която ще се включат именити автори като Розмари Стателова, Елка Няголова и много други.