СКХУ Варна 2010 с купа от турнир в Румъния

Спорт

22-07-2012, 14:55

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Нашите момчета бяха забелязани от Международната федерация по баскетбол в инвалидни колички, чиито представители обмислят организирането на подобен тренировъчен лагер и в България

Момчетата от варненският отбор по баскетбол в инвалидни колички на СКХУ Варна 2010 отново показаха своя огромен напредък и по време на втория международен тренировъчен лагер, провел се в румънския град Арад.

В продължение на 3 дни възпитаниците на треньора Гани Василев проведоха тежки двуразови занимания заедно с отбора на домакините и шампиона на северната ни съседка – Клуж. Варненци демонстрираха добра техническа подготовка и издръжливост по време на тренировките, след което получиха международна класификация и насоки за подобряване на тренировъчната си програма и техническо оборудване. В първата приятелска среща на румънска земя варненци наказаха домакините от Арад, а във втория двубой отстъпиха драматично от тима на Клуж.

Както е известно, само преди месец на приятелския турнир в Одеса (Украйна) варненци отнесоха тима на Клуж. Поредното си блестящо представяне, варненските момчета бяха удостоени и с трофей – Купа „Зиридава”. По важното обаче е,че нашите момчета бяха забелязани от Международната федерация по баскетбол в инвалидни колички, чиито представители обмислят организирането на подобен тренировъчен лагер и в България.

Така за пореден път СКХУ Варна 2010 с председател Желю Желев показа своето огромно израстване и потенциал и даде заявка за още нови успехи. Както е известно, през септември морската ни столица ще има честта да бъде домакин и на първия по рода си у нас международен приятелски турнир по баскетбол в инвалидни колички.