Биячът с винкела дебнел жертвата си от 5 дни (+)

Мисия Варна

06-07-2012, 13:40

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Нападателят - Митко от Тополи, ухапал охранител, който първи се притекъл на помощ

Мъжът, който преби с железен винкел 39-годишна варненка днес сутринта е Митко от село Тополи.

Той има сервиз за автотенекеджийски услуги - „Стрела“. Биячът първо бил усмирен от охраната на платения паркинга до бул. „Приморски“ срещу Военноморския музей. Един от гардовете на име Ясен Йорданов се метнал на гърба на нападателя и му нанесъл няколко удара в главата. В мелето Митко от Тополи захапал Ясен за един от пръстите на ръката. В тове време на помощ се притекли още свидетели на инцидента. Биячът бил обезоръжен и порядъчно понабит. Пристигналите междувременно полицаи от специализирано звено "Сигма" проснали нападателя на земята и го арестували.

Нападнатата жена се казва Милена и е финансов директор в един от офисите на фирма на Венцислав Дорелов в града. Тя живее в кооперация до паркинга и тъкмо отивала към колата си, когато била нападната. Опитала да се предпази с лявата си ръка срещу винкела и отнесла десетина удара.

Жертвата е с отоци, наравямания и шев на лявата ръка

За щастие жената няма счупвания. Според охранителите на паркинга, Митко от Тополи обикалял района от пет дни насам. Той се прикривал и снимал с мобилния си телефон. Също разпитвал за работното време на близката нотариална кантора на ул. "П. Николау". Вероятно е дебнел да обере клиент на нотариуса, който се помещава в същия вход, от който излязла и Милена.

Версията на бияча пък гласи, че малко преди да я нападне, Милена щяла да го прегази с колата си и дори минала през краката му. Той я напсувал, а тя му показала среден пръст. Това обяснил Митко, когато вече бил укротен и без винкел с ръце. Самото оръжие на нападението е дълго около 60 сантиметра. Желязото е увито с черен изолирбанд, а в единия край и с вестници.

Според хората, които спасиха жената от жестокия побой, версията на бияча не издържа. Първо защото Милена излизала от тях и преди това не е ходила никъде с колата си. И второ, защото нападателят обикалял района от няколко дни и определено дебнел някой около нотариалната кантора. Според тях това е готова версия за пред полицията, в случай на неуспех при нападение с цел грабеж.

След инцидента в спешното са били приети трима души. Пострадалата Милена, която е с отоци наранявания и шев на лявата ръка. Охранителят Ясен, чийто пръст на ръката има дълбоки следи от ухапване, освен това е и със счупен пръст на единия крак. Лекарите са оказали помощ и на бияча, тъй като също е имал наранявания по главата и други части на тялото.

Охранителят Ясен Петров, който пръв се притече на помощ