"Пазари" стана рекордьор по смени в борда на директорите

Мисия Варна

02-07-2012, 13:49

Снимка:

Пазари ЕАД

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

За по-малко от две години сменят трети бордовак 

Нова смяна в Съвета на директорите на общинска фирма "Пазари" предстои на сесията на местния парламент в сряда. 

От ръководното тяло, назначено от Общинския съвет ще бъде освободен Ангел Демиев, който просъществува като пазарски бордовак едва 8 месеца. Все още е загадка, кой ще заеме неговото място.

Общинското дружество "Пазари" стана рекордьор по смени в Съвета на директорите. Това ще е трета такава на член на борда, за по-малко от две години. През лятото на 2010 г. Съветът на директорите на дружеството бе изцяло подменен и намален от пет на трима души. Тогава в състава му влязоха Милен Колев от "Атака", Лилия Христова от ГЕРБ и Миглена Георгиева, която е от квотата на група "Център" в местния парламент. Само три-четири месеца по-късно обаче Милен Колев, за когото имаше съмнения за конфликт на интереси, заради заведение за бързо хранене на Централния пазар, който той държи, беше освободен. Неговото място зае съпартиецът му Цветомир Грънчаров. 

В края на 2011 г. последва нова смяна този път на Лилия Христова, която след въртележката на местните избори стигна до депутатско място. За нейното присъствие в борда на общинското дружество също имаше съмнения за конфликт на интереси, заради сина й Павел Христов, който още тогава беше общински съветник. Овакантената от Христова бройка се запълни от Ангел Демиев, който също е от квотата на ГЕРБ. Причините за неговата смяна не са ясни.