Зъболекари ще работят благотворително в новия храм „Св. Прокопий“

Мисия Варна

29-06-2012, 13:03

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Даниел Русинов

Всичко от Автора

Цветан Цветанов призова и другите партии да дарят пари за новостроящия се православен храм във Варна

Как се изразходват 100 000 лева, които ГЕРБ дари за строителството на православния храм „Свети Прокопий Варненски“ провери днес вицепремиерът Цветан Цветанов.

Той призова и другите политически формации да се включат активно в благотворителната инициатива. Дарението за строителството на храма беше обещано лично от премиера Бойко Борисов.

Цветанов коментира на място, че това което вижда е един страхотен проект. Той дава възможност на църквата да се отвори към младите хора, тъй като на територията на новия храм ще се провеждат и спортни занимания.
Вицепремирът най-вече бе впечатлен, че ще има и здравен център. Варненски стоматолози са поели ангажимент да работят благотворително, като помагат на хора, които нямат финансова възможност да си позволят зъболекарски услуги.

„Даренията са част от политиката на партия ГЕРБ”, подчерта още Цветанов. Той припомни отпуснатите средства на пострадалите от наводнението в Бисер и земетресението в Перник. Колкото до дарението за варненския храм, то ще даде възможност строителите да консервират покривните конструкции. Това ще предотврати навлизането на влага в храма. Цветанов изрази надежда, че парите ще бъдат оползотворени по възможно най-прозрачния начин.