Синята коалиция се разпада и в Общинския съвет на Варна

Мисия Варна

25-06-2012, 00:35

Автор:

РОСИЦА ПЕНКОВА

Всичко от Автора

Желез Железов става независим, за да се присъедини към Янко-Станевия "Център"

Единият от тримата общински съветници, влезли с листата на Синята коалиция във Варна, ще напусне групата днес.

Пътят към партийната "независимост" поема Желез Железов - единственият представител на СДС в местния парламент. Решението на съветника, според запознати, е взето под диктовката на местния лидер на сините Цанко Цветанов. То станало ясно по време на заседание на Градския съвет на СДС във Варна в събота и ще бъде обявено в понеделник по време на извънредната сесия на Общинския съвет, посветена на Окръжна болница (МБАЛ "Св. Анна") и спасяването на акциите на общината в дружеството.

Според официалното решение на Градския съвет, взето с 11 "за" срещу 3 гласа "против" (Явор Иванов, Балин Балинов и Тодор Тодоров), "СДС-Варна оттегля своя представител Желез Железов от групата "Синя Варна Утре".

Засега 38-годишният инженер остава независим, но най-вероятно скоро ще се присъедини към група "Център", в която от началото на този мандат са ДПС, "Свободен избор-Екогласност", ОБТ с председател Ради Радев. Макар и изключен от ДПС в тази група остана и бившият председател на комисията по "Финанси и бюджет" в ОбС Янко Станев. Неговият брат Валентин Станев беше четвърти в листата на Синята коалиция и остана извън местния парламент след изборите през октомври.
Напускането на Желез Железов, който досега не успя да се изяви като общински съветник освен със знаково отсъствие от няколко ключови гласувания в местния парламент, няма да се отрази на групата, която напуска, тъй като в нея остават 6 съветници. По неофициална информация групата Синя Варна Утре се канел да напусне и Илия Кафалийски от партия "Гергьовден".