Варненските пенсионери доказаха, че за спорта няма възраст

Мисия Варна

17-06-2012, 18:14

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Състезателите премериха сили в атрактивни дисциплини – хвърляне на малка топка в кофа, скачане на въже, клякане, бягане с вързани крака, дузпи на малки вратички, дрибъл-щафета с баскетболна топка 

За трета поредна година във Варна се проведе общоградска спартакиада на хората от третата възраст.

Спортната надпревара бе под патронажа на кмета на "Младост" Христо Христов. Пенсионерите доказаха, че за спорта няма възраст. Участваха пет отбора - по един от всеки район на Варна. Победители, само с една точка пред отбора на "Младост", бяха бабите и дядовците от "Аспарухово". 

Състезателите премериха сили в атрактивни дисциплини – хвърляне на малка топка в кофа, скачане на въже, клякане, бягане с вързани крака, дузпи на малки вратички, дрибъл-щафета с баскетболна топка и др.

Членове на взискателното жури бяха Димо Момиров, Димитър Виденлиев и Надежда Парушева.

За доброто настроение се погрижиха както атрактивните мажоретки от спортен клуб "Здраве", така и колоритните дами от "Аспаруховски бриз", които изпълниха стари градски песни. "Двама вървим по пътя", "Дълбоката обич", "Магазинче на кюше" и "Сладкарничката малка" кипнаха кръвта и стадионът се превърна и в дансинг. Най-сложна дисциплина се оказа клякането. Участваха петима и всички те направиха повече клякания от годините си. След като двама от тях минаха 85, журито прекрати играта, за да няма инциденти под жаркото слънце. Най-атрактивно бе надиграването. Смяната на ритмите и ръченицата не затрудниха пенсионарите, а напротив. Показаха артистичност, емоция и чар.

Част от програмата бе и поздрав от акробатичен клуб "Старденс" при читалище "Елин Пелин" и народната изпълнителка Полина Димитрова.
"Вие отново доказахте, че спортната надпревара не е само за младите. Радвам се да ви видя в добро здраве и с бодър дух. Обещавам ви, че спартакиада ще има всяка година, поне до като аз съм районен кмет. Аз никога не забравям, че който не уважава родителите си, не уважава и себе си", сподели пред участниците кметът Христо Христов.

Сред официалните гости на спартакиадата бяха депутатът от ГЕРБ Николай Костадинов, кметът на "Одесос" Георги Недев, на "Аспарухово" Йордан Николов, зам.-кметът на "Приморски" Албена Йорданова. Мероприятието за поредна година се организира със съдействието на телевизия Черно море. Всеки отбор получи награда - различни по големина часовници, в зависимост от мястото на класирането. Трети останаха от "Владиславово", четвърти от "Приморски", а последни от "Одесос".