Ветераните на Черно море с два приза от Албена

Спорт

11-06-2012, 10:14

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Ексфутболистите, които се състезаваха в аматьорския турнир Албена къп под името Модера, бяха избрани за най-атрактивен отбор и взеха приза за феър плей

Ветераните на Черно море, състезаващи се под името Модера бяха избрани за най-атрактивен отбор в аматьорския футболен турнир Албена къп. Те взеха приза и за феър плей.

В състава на Модера личаха имената на Валентин Станчев Милен Петков, Тодор Каменов, Пламен Тимнев, Цветан Пенчев и други. Тима на ексфутболистите на моряците, който показа, че освен да играе футбол може и да се забвлява, бе най-атрактивният отбор в надпреварата. Отборът предизвика най-голям интерес от всички състезатели и гости на комплекс Албена. 

Перфектната организация на турнира помогна на играчите да не се разсейват и да мислят само за мачовете. Съдийството също бе на добро ниво.

В надпреварата имаше много оспорвани сблъсъци, но отборът на Модера, който бе пример за подражание, беше единственият тим, който не получи жълт картон (почти нямаше мач в който да няма червен картон). Не случайно отборът получи специална благодарност за отношението си към играта и че показва, че футбола е спорт, а не война. Ветераните от близкото ни минало демонстрираха майсторство и европейско поведение - рядко срещано сред останалите участници в турнира.

Отборите от цяла България се любуваха на играта на Валентин Станчев и Милен Петков. Двамата бяха едни от най-интересните състезатели в Албена. Те раздадоха безброй автографи на фенове, които са радвали през годините, както по българските терени, така и в чужбина.

Негативно впечатление направиха двата софийски отбора Гe Принт и Клетката, които с гаменското си държание, което вероятно бе плод на алкохол и стимуланти, разваляха празника на останалите участници в надпреварата.