Черно море удари ЦСКА при юношите

Спорт

07-06-2012, 18:56

Снимка:

chernomorepfc.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненци спечелиха с 1:0 срещу „армейците” насред София

В първи 1/8-финален сблъсък от Държавното първенство при децата родени 1997г., отборът на Черно море отново доказа,

че няма конкуренция в тази възрастова група. Младите “моряци” водени от наставника Николай Кънчев удавиха връстниците си от ЦСКА с 1:0 насред София, а двубоят се игра на изключително лошия терен на стадион Академик в столицата. Тъй като това е и дебют за тима в държавния шампионат, варненци бяха леко стъписани в първите 15 минути, а за съдията също се опита да удари едно рамо на “армейците”, като отсъди несъществуваща дузпа за ЦСКА. Справедливостта обаче възтържествува и гредата попречи на топката да се оплете в мрежата.

Оттук насетне талантите на Ники Кънчев напипаха верния ритъм, подхванаха съперника и до края на срещата не дадоха и шанс на играчите на ЦСКА да си помислят, че могат да постигнат нещо в тази среща. Победния гол за Черно море отбеляза Мирослав Минчев в 50-та минута, след чудесна асистенция на Христо Росенов. Кошницата на “армейците” можеше да бъде още по-пълна, като варненци пропуснаха още няколко изгодни положения за гол, а в последните 20 минута червените не можаха а излязат от своята половина.

Според наставника на “моряците” – Николай Кънчев, неговите възпитаници дори са играли под възможностите си, като очаква тимът му да няма проблеми в реванша, ако разбира се няма намеса на странични фактори. Ответния сблъсък между Черно море и ЦСКА е в неделя от 10.30 ч. на стадиона от Спортен комплекс Черно море под Аспаруховия мост във Варна. Така освен, че още нямат загуба в тази възрастова група, малките “моряци” са и с впечатляваща голова разлика – 123:5.