Марио Шиваров нямал общо със Синята зона, Търговският регистър казва друго

Мисия Варна

23-05-2012, 18:43

Снимка:

Търговски регистър

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Общинският съветник от ГЕРБ категорично се разграничава от АД "Транспортен център за мобилност" КД, а участието му като акционер в "Център за мобилност" АД било в историята

Обяснения как няма нищо общо със Синята зона във Варна разпрати до медиите общинския съветник от ГЕРБ Марио Шиваров.

С изявлението си съветникът, чието име беше замесено още преди изборите в скандала с фалшивата Синя зона, която учудващо се припокри с проекта за почти стартиралата, категорично се разграничава от АД "Транспортен център за мобилност" КД, а участието му като акционер в "Център за мобилност" АД било в историята.

Ето и пълният текст на изявлението на Шиваров:

Във връзка с непрестанните атаки, тенденциозното замесване на моето име в темата за Синята зона и непрекъснатото изнасяне на неверни факти, свързани с участието ми в АД „Транспортен център за мобилност” КД категорично заявявам: Никога не съм бил и не съм съдружник в АД „Транспортен център за мобилност”КД и нямам и никога не съм имал участие там. Колкото до акционерното ми участие в АД „Център за мобилност”, то приключи още в края на 2010 г. поради промяна стратегическите планове на дружеството.

Смятам, че всички умозаключения, свързани с мое участие и конфликт на интереси, са дълбоко погрешни, правят се с цел дискредитирането ми пред обществото и целят съответно да опетнят партията, от която съм избран за общински съветник. Всички необходими документи по въпроса се съхраняват в офиса на дружеството и могат да бъдат видени от заинтересованите страни. Последващи неверни публикации, свързани с моето участие и моето име, ще считам за клевети и ще търся правата си по съдебен ред.

Междувременно след проверка в Търговския регистър стана ясно, че документ, показващ промяна в състоянието, а именно напускането на Шиваров като акционер в АД "Център за мобилност" не съществува. 

На върос на ВарнаУтре.бг изпратен по електронна поща, дали би предоставил документ със съдебна регистрация, удостоверяващ напускането му на дружеството като акционер, Шиваров не благоволи да отговори. Иначе информацията в регистъра показва, че той е член на Съвета на директорите на "Център за мобилност" АД. Датата за изтичане на мандата му е 25 октомври 2013 година.