Кметът за Синята зона: Да обясняват "Паркинги и гаражи"

Мисия Варна

15-05-2012, 14:23

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Някои граждани вече се възползват от възможността да си го изкарат на служителите на "Паркинги и гаражи", с оглед на бъдещото плащане от 1 юни

Редно е от дружеството "Паркинги и гаражи" да излязат пред хората и да обяснят какво се случва със Синята зона.

Това препоръча кметът Кирил Йорданов в деня на стартирането на Синята зона. На днешната си самостоятелна пресконференция градоначалникът обяви, че не знаел какво се случва със зоната за кратковременно паркиране и едва вчера бил научил, че във Варна ще стартира такава. Това, че наредбата на Общинския съвет, регламентираща платеното паркиране е дадена на съд от кмета, отново остана без коментар. "Не си спомням точно какъв беше диспозитива на решението и не искам да ви подведа", каза Йорданов. 

През септември миналата година Кирил Йорданов е подал жалба в съда, с която е оспорил наредбата на Общинския съвет, регламентираща въвеждането на Синята зона. През януари Административният съд във Варна е приел жалбата на Йорданов за основателна и е отменил наредбата. Решение е било обжалвано пред Върховния административен съд, който е заседавал на 17 април. Решение по казуса трябва да бъде публикувано на сайта на съда до 17 май.

 

Междувременно в центъра на Варна, където вече заработи Синята зона нещата засега изглеждат както всеки друг ден. Колите са паркирали навсякъде без оглед на маркировката и всичко изглежда нормално хаотично. Единствената разлика са служителите в жълти светлоотразителни жилетки на по-централни места като Римски терми и Шишковата градинка. Те раздават брошури и разговарят с хората. Някои граждани вече се възползват от възможността да си го изкарат на служителите на "Паркинги и гаражи", с оглед на бъдещото плащане от 1 юни.

Никъде не се виждат информационни табели или знаци, че такова нещо като Синя зона съществува. Стоят си само табелите от преди, които посочват че в района щъка "паяк".

Това едва ли ще се понрави на шофьорите, които идват на посещение във Варна. Както винаги някои шофьори не признават нищо друго освен себе си и спират по средата на улицата да разговарят с познати.