Тодор Каменов: Приветствам факта, че се дава шанс на футболисти от школата

Спорт

15-05-2012, 09:14

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Радвам се, че младите показват качества, но как ще направят крачката от школата към мъжкия футбол, зависи от тях, каза още младият наставник на родените през 1994 г. футболисти, състезаващите се в Елитната група до 19 г. 

Наставникът на родените през 1994 г. футболисти от школата на Черно море Тодор Каменов, приветства политиката на клуба и решението на треньорското ръководство да налага юноши в първия отбор.

Според треньорът на набор 94 в академията на Тича, най-важна е крачката, която ще направят младите от школата към мъжкия футбол.

„Приветствам решението на треньорското ръководство, че дават шанс на момчетата да тренират с мъжкия отбор. Радващото е, че когато им дадоха шанс те се включват перфектно. Наско Илиев се включи с гол, а Георги Китанов предотврати такъв. Радвам се че момчетата показват че имат качества. Най-важното обаче е крачката, която трябва да направят от школата към мъжкия футбол. От тях си зависи дали ще продължат. Трябва да се дава шанс на младите момчета. Генов работи с юношите, а това, че дава шанс на 17 –годишни младежи да тренират с мъжете е радващо. Треньорското ръководство се опитва да направи прехода от юношкия футбол, към мъжкия по-лесен. Това е пътя, който трябва да се следва. Трябва да се работи в школата, която да вади футболисти. Това е пътя за развитието на българския футбол”, каза за ВарнаУтре.бг Тодор Каменов.