Чакаме пари от държавата за бул. "Трети март"

Мисия Варна

24-04-2012, 14:56

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Ремонтът на пл. "Независимост" свършал на Гергьовден. Кметът си изми ръцете за "златния" площад с трима бивши свои служители и един настоящ

Министерството на финансите ще даде пари за реконструкцията на бул. „Трети март“. 

Количествено-стойностните сметки за подмяната на водопровода и канализацията били одобрени. Наново ще се смята обаче олко ще струва пътното стоителство, защото проекта е отпреди 3 години, а тогава ценита са били много по-високи. Голяма е веятността МРРБ да си пусне само обществена поръчка за избор на изпълнител за реконструкцията, ане общината.

До 6 май приключва ремонтът на централния площад, съобщи оше Йорданов. Поредната смяна на плочките била в рамката на гаранционния срок. "Златният" от близо 10 години е като бездънна яма, в която се наливат пари за да бъде ремонтиран.

Кметът обаче си изми ръцете за качеството на плочките със своите служители, трима от които вече не работят в общината."Отговорност за плочките носят четирима души, които лично удостовериха, че това е настилката, нужна на града", каза той. По думите му да изберат плочките са били ангажирани бившият финансист Димо Стоев, бившият главен архитект на общината арх. Иван Трендафилов, бившият зам.-кмет по строителството арх. Венелин Жечев и арх. Лиляна Куцарова, която и сега оглавява общинската архитектурна дирекция.