Бг-гордост! Skiller и Pe4enkata са най-добрите бийтбоксъри в света!

Варна Лайф

02-04-2012, 12:47

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

България се наложи като абсолютен хегемон в Берлин на Beatbox Battle World Championship 2012 - Skiller е No 1 при мъжете, а Pe4enkata е първа при жените

Александър Деянов - SkilleR и Адриана Николова - Pe4enkata спечелиха световните титли при мъжете и жените на провелия се в Берлин Beatbox Battle World Championship 2012.

Във финалния батъл SkilleR победи категорично френската бийтбокс звезда Alem, след като в сблъсъка на полуфинала отстрани шампиона на Великобритания за 2009 година - Reeps One.

Бързата уста на Изтока, както наричат SkilleR, елиминира и шампиона на Великобритания за 2011 година - Ball Zee, от когото седмица по-рано (24 март) изгуби в заключителния етап на Grand Beatbox Battle 2012, класирайки се на второ място.

Skiller грабна първото място при мъжете. Освен него на финала се представиха още трима българи - Beatmaker, Bust0 и Iskrata.

Това е втора световна шампионска титла по бийтбокс за SkilleR , след като миналата година спечели първенството в Базел, Швейцария.

Адриана Николова - Pe4enkata от Плевен спечели световната титла при жените, след като на големия финал се изправи срещу представителката на Франция - Freshbox.

Нашата представителка, която предварително беше сочена за една от фаворитките, се пребори за титлата в конкуренцията на 14 бийтбоксърки от Холандия, Малта, Германия, Франция, Австралия, Малайзия, САЩ, Китай, Австрия, Япония и Италия.

Третото издание на Beatbox Battle World Championship се състоя на 30 и 31 март 2012 г. в Astra Kulturhaus в Берлин, Германия и бе предавано пряко в интернет. 

В шампионата взеха участие представители на повече от 70 държави.

В журито на престижната проява бяха част от най-добрите световни бийтбоксъри - англичаните Bellatrix и Killa Kela, белгиецът Roxorloops, французинът Eklips и ZeDe от Швейцария.