Валентин Станчев за причините да премине от Спартак (Варна) в Черно море

Спорт

18-03-2012, 16:47

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Черно море ме спечели с перспектива, казва легендарната деветка пред ВарнаУтре.бг

Валентин Станчев призна каква е била причината да премине от Спартак Варна в градския съперник Черно море.

Легендарната деветка на соколите сподели, че за да се реши на такава стъпка, човек трябва да знае какво иска и да вярва в силите си. Неговото преминаване от Спартак в Черно море се превърна в емблематично.

Нападателят е със статут на легенда при соколите, когато в края на кариерата си облича зелено-бялата фланелка. Съдбата решава той да дебютира за моряците именно срещу соколите в дербито на Варна на 21 февруари 2004 г. Тогава Черно море побеждава с 2:1 на Коритото, а Вальо влиза на терена в 64-ата минута. Под бурните освирквания на публиката на символичните домакини Станчев бележи втория гол за моряците. Това попадение агитката на соколите не може да му прости и до днес. 

„В България е така, винаги има хора, които те мразят за нещо. Разумните привърженици на Спартак обаче помнят всичките ми голове за този клуб и радостите, които съм им донесъл”, категоричен е бившата деветка. И разкрива причината, изпратила го на Тича преди 8 години. „Черно море ме спечели с перспектива. Получих обещание, че след края на кариерата си ще продължа да работя като треньор. Така и стана. Вече 5 години съм в школата, която е поставена на изключително професионална основа. Аз имах огромно желание да работя като треньор и ми бе предоставена отлична възможност да се развивам”, казва още Станчев.

В подкрепа на думите си дава пример как върли спартаклии записват децата си в школата на моряците заради по-добрите условия. „Просто всеки иска най-доброто за себе си и своето семейство”, каза Валентин Станчев за ВарнаУтре.бг.