Цецка Цачева стана кръстница на Петър Курумбашев, ще му купува костюм

Новините

09-03-2012, 10:50

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

РОСИЦА КОЛЕВА

Всичко от Автора

Питат Бойко Борисов за АСТА, той отговаря "Върнете парите"

 

Питане към Бойко Борисов от депутата от Коалиция за България Петър Курумбашев за ратификацията на АСТА по време на днешният парламентарен контрол доведе до вик от премиера - "Върнете парите".

В рамките на регламентираното време червеният депутат, поиска да знае какво реално ще случи с ратификацията на спорния документ. "Първо го подписахте. После се оказа, че не сте разбрали какво сте подписали. След това видяхте 6 000 души, които излязоха да протестират срещу АСТА и казахте, че няма да се приеме. В крайна сметка нека да се знае, когато дойде време за ратификация, ГЕРБ ще гласува ли против документа", попита Корумбашев. 

От парламентарната трибуна, видимо ядосан премиерът отговри, че не под натиска на гражданското недоволство е сменена позицията за АСТА. "Ние за разлика от вас имаме доблестта да си признаем, когато сме се объркали. Тези 6 000 човека дойдоха при мен, говорих с тях. Те казаха, кои текстове притесняват това интернет общество", разказа министър -председателят, след което неусетно премина на темата с бонусите. "Вие кога ще върнете парите", попита той и обобщи колко пари са постъпили в сметката открита специално за връщане на бонусите от държавните служители. "Върнете парите", продължи с призива си към опозицията премиерът.

Неполучил конкретен отговор за ACTA Курумбашев поиска право на реплика и продължи с въпроси за спорния документ. "А за бонусите в рамките на това питане, ще ви попитам за бонусите", каза червеният депутат. Това обаче доведе до рязко включване от страна на шефката на парламента Цецка Цачева. "Това не е питане, а реплика г-н Кутев", прекъсна го тя. "Трябва да ми купите риза г-жо Цачева, защото  тази сутрин, за втори път ме кръщавате Кутев", пошегува се Курумбашев. "Костюм ще ви купя", отговори му Цачева. Междувремнно регламентираното време за репликата на депутата от Коалиция за България изтече, а премиерът напусна Народното събрание.