Деян Донков е Дракула в спектакъла на балет Арабеск

Варна Лайф

08-03-2012, 13:13

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Балет "Арабеск" представя премиерния си спектакъл "Дневникът на Дракула" на 16 март във Варна

Балет "Арабеск" пристига във Варна с премиерния си спектакъл "Дневникът на Дракула".

В главните роли са актьорите от Народния театър „Иван Вазов” Деян Донков и Биляна Петринска - Дракула и Мина.

Постановката на Мила Искренова по музиката на Емилиян Гацов – ЕЛБИ и текста на Милена Фучеджиева варненци ще видят в петък, 16 март, от 19 ч в зала 1 на Фестивалния комплекс.

Историята в спектакъла по думите на Милена Фучеджиева е за това как Дракула пише своя дневник и философства над човешкия свят, как се чувства в него, как се влюбва и как се кандидатира за министър-председател...

Това е спектакъл за любовта, която сексът и властта изтласкват от днешната вампиризирана цивилизация към зоната на потреблението, изяждането, обезкръвяването. Това е спектакъл, който представя уникалната възможност за синтез между танц, театър, визия, музика и съвременни изразни средства. Това е спектакъл, който ражда нов жанр в сценичното изкуство – танцовия театър.

Спектакълът е изграден от поредица епизоди, които се въртят около основните знаци и образи на вампирството, като разпятия, прилепи, стълби, зъби, нокти, саркофази, кръв, еротични сцени. Дракула се появява в различни превъплъщения: граф, прилеп, политик, чиновник, сериен убиец, робот.

Преходите между епизодите продължават развитието на главната тема за любовта, секса и властта като основни двигатели на човешкия живот.

Едно прекрасно начало на сезона за варненци, в годината на Международния балетен конкурс, ние ще видим спектакъла веднага след столичната му премиера на 10 март.

Цената на билетите във Фестивален и конгресен център е 15 и 18 лв., намаление за учащи и пенсионери – 10 лв. За колективни посещения има възможност за договорка на цените.