Фейсбук се срина (+)

Новините

07-03-2012, 09:51

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Тази сутрин нямаше достъп до социалната мрежа в Европа. Дали това не е началото на края на социалната мрежа, за който все предупреждаваха анализаторите.

Тази сутрин Фейсбук беше свален, и не беше достъпен от цяла Европа. 

Сред засегнатите страни са Естония, Германия, Ирландия, Израел, Италия, Холандия, Русия, Испания, Швеция, Швейцария, Украйна и Великобритания. Има слухове, че социалната мрежа не е достъпна и в Египет, Южна Африка и ОАЕ.

Към 9:56 социалният сайт отново е достъпен, но не е известно дали се очакват още проблеми. 

Все още не е ясен и целият обхват на проблема.

Дали това не е началото на края на социалната мрежа, за който все предупреждаваха анализаторите. Според смятани за измислици досега информации самията създател на Фейсбук имал намерение да го спре скоро.

През декември, например, в мрежата бе разпространена следната новина: "Създателят на популярния сайт за социални контакти Facebook Марк Цукерберг заяви, че през март 2012 неговото творение ще спре да работи, тъй като управлението на ресурса е твърде сложно.

„Facebook е извън контрол, а стресът от ръководството  на фирмата ми съсипа живота. Аз трябва да спра това", – каза Марк Цукерберг по време на пресконференция в Пало Алто, съобщава weeklyworldnews.com.

Според Цукерберг, от 15 март 2012 г., потребителите вече няма да могат да влизат в техните акаунти. Facebook потребителите имат още малко да свикнат да живеят без социалната мрежа".

(+) 12:52
От поддръжката на социалната мрежа съобщиха, че проблемът е разрешен. 

"Имахме технически проблеми, заради които сайта беше недостъпен за известен брой потребители" съобщиха те.

Някои потребители в популярната мрежа Туитър спекулираха, че е възможно проблема да е бил заради атака от хактивистите Анонимъс, или групата LulzSec 

Смята се, че сървърите на Фейсбук са сред най-сигурните на света.