Училищните директори нямат право да се изказват без министерска благословия

Новините

25-02-2012, 12:34

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Заповедта на министър Игнатов е от 2010-та година, но много от директорите изобщо не знаят за нея

Директорите на държавните училища са длъжни предварително да съгласуват с Министерството на образованието, младежта и науката всички свои публични изяви

и изказвания, независимо по какъв повод са те, информира агенция mediapool.

Това става ясно от заповед на министъра на образованието Сергей Игнатов, която е подписана на 23.07.2010 г., но някои директори разбират за съществуването й с изненада едва тези дни, и то, когато се оказва, че в министерството не са останали доволни от техни публични изяви пред родители, възпитаници или на друго място.

Според разпореждането зам.-министрите, главният секретар, директорите на дирекции и директорите на държавните училища трябва да представят ежеседмично на началник на кабинета писмена информация за предстоящи събития, участия, изказвания, медийни изяви и др. Всички публични изяви трябва да се съгласуват предварително.

В заповедта не е уточнено какво следва, ако съответният съветник на министъра не одобри приветствието на директора на училището по повод на междуучилищно спортно състезание, на музикален фестивал или друго ученическо съревнование. Да не говорим за речта му по повод на завършване на съответния випуск или за тоста му на абитуриентския бал, пише още mediapool.