Нови 100 000 лв. потъват в е-община Варна

Мисия Варна

15-02-2012, 14:35

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

1,2 млн. лв. от местната хазна гласува Общинския съвет за харчове по е-общината през тази година

Поредното наливане на пари в е-общината е предприела местната администрация на Варна.

Според обявление в Агенцията за обществени поръчки общината ще похарчи 115 150 лв. без ДДС за компютри, скенери и сървъри. Предтекстът за харчовете е доизграждане на информационната сиситема по проекта за е-община, която да направи ефективна и прозрачна общинска администрация.

Проектът за електронна община във Варна финансиран от ОП"Административен капацитет", който е на стойност 2,1 млн. лв. стартира в средата на 2009 г. От тогава периодично се харчат пари за внедряването на електронните услуги, но реално работещите са само четири.

Крайният срок за изпълненито на проекта е през април тази година. От старта му до сега реално изплатените средства на общината за реализацията са 560 хил.лв.

Въпреки че до момента е - общината във Варна не е заработила ефективно, при приемането на бюджет 2012 местният парламент одобри харчове от 1,2 млн. лв. за да финансира дейности по него. Дали обаче ще успее да реализира проекта в срок, за да бъдат изплатени вложените средства от оперативната програма, тепърва ще стане ясно.