Младите в СДС-Варна скочиха срещу местното ръководство

Мисия Варна

12-02-2012, 14:56

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Искат оставката на Цанко Цветанов и компания

Младите в СДС-Варна, скочиха срещу ръководството и водената от него политика,

довела синята партия в морския град до маргинализиранe.В пространна декларация, изпратена и до националното ръководство на партията, авторите Минко Дочев, Петър Фотев и Явор Иванов констатират, че СДС-Варна е отстъпил от принципите и ценностите, които защитаваше в продължение на всичките години на прехода, не предлага политики, не предлага и почтени и компетентни хора, не води дебат за бъдещето на града. Тримата обвиняват ръководството в допуснати редица тактически грешки, довели до загуба на поредните избори и искат оставката на Цанко Цветанов и компания. Младите са и против сключената през главата на партията коалиция с досегашното управление на града. Те обаче са категорично за запазване на „Синята коалиция” като политически проект за бъдещето на десницата.

Имаме подкрепата на много  редови седесари, за които СДС продължава да е кауза. В политическата академия ни учеха, че в политиката трябва да има морал, а тук не го виждаме, каза за ВарнаУтре.бг Минко Дочев. Тримата обещават да инициират дебат за бъдещето на СДС-Варна, и да се обърнат  към граждански сдружения и браншовите организации на бизнеса. Нарочен експертен съвет ще гледа под лупа решенията на администрацията и Общинския съвет. Те се обявяват още за ясно дефинирани национални цели и отстояване интересите на българските граждани в нова Европа.

Все още няма реакция на  Цанко Цветанов, който междувременно оглави полуумрялата  общинска фирма „Жилфонд”. Не е ясно ще получат ли младите подкрепа и от Националното ръководство, което години наред се ослушва по отношение на влиянията на лидери на други партии върху политиката на СДС във Варна. По време на кампанията за местния вот няколко групи напуснаха сините и поеха предизборно в различни посоки. Организацията беше взривена и от подреждането на листата за съветници, в която предно място заемаше Валентин Станев – брат на доскорошния лидер на ДПС във Варна Янко Станев и негови протежета.