Как да флиртуваме ефективно на Свети Валентин? Астрологични съвети, част 1

Варна Лайф

12-02-2012, 12:27

Автор:

ЕЛЕНА ПЕНЧЕВА

Всичко от Автора

На Свети Валентин е идеалният момент да споделим любовта си или да разкрием тайни симпатии. Но как да го направим, така че признанието ни да има успех? Как да флиртуваме с представителите на различните зодиакални знаци? Как да привлечем вниманието им и да пробудим интереса им?

Свети Валентин е празник на Влюбените, който отскоро се вписа в родния празничен календар.

Влюбени двойки си разменят подаръци и знаци на любов и привързаност, но всъщност замисълът на този празник е да дадем израз на несподелените си чувства и симпатии.

Това е ден, който подкрепя спонтанността в любовните признания и им осигурява безопасна среда. Все пак на Св. Валентин всички се обясняват в любов и е някак по-лесно и уместно да дадем видим израз на спотаени симпатии. Но как да го направим, така че признанието ни да има успех? Как да флиртуваме с представителите на различните зодиакални знаци? Как да привлечем вниманието им и да пробудим интереса им?

Огнените знаци

Овен

Юън Макгрегър - 31 март 1971, Рийз Уидърспуун - 22 март 1976, 
Кристен Стюарт - 9 април 1990, Анди Гарсия - 12 април 1956

За да привлечете вниманието на Овена, обезателно го гледайте в очите - любовни писма и съобщения няма да ви свършат работа. Представете себе си така, че той да ви възприеме като желан обект и достойна цел за завоюване. Постарайте се да го изненадате и не спирайте да го изненадвате всеки ден, за да задържите интереса му - бъдете непредсказуеми! Нека всяка среща помежду ви се превръща в приключение. Трябва да сте преизпълнени със сили и енергия, за да завоювате симпатиите на този огнен знак. А ще ги направите по-трайни, ако оказвате здравословна съпротива на ухажването му, като едновременно с това запазвате романтиката и непредсказуемостта в контактите си с него. Давайте видима положителна оценка на страстния му темперамент и му позволете да ви увлече във вихъра на страстите си.

Какви грешки не бива да допускате?

* Не се опитвайте да привързвате Овена към себе си - той ще поиска да се освободи в мига, в който усети, че ограничавате свободата му.

* В никакъв случай не си позволявайте да го сравнявате с някой друг или друга. Не флиртувайте пред него и прекъснете всякакви връзки с бивши партньори/ки. Овенът се стреми да бъде единствен в настоящето ви и трябва да знае, че това е факт.

* Не трябва твърде дълго да му се сърдите или да го държите настрани от себе си - той няма дълго да ви уговаря, нито да чака. Лошото настроение, оплакванията и неодобрителните погледи и думи, когато се превърнат в обичайна практика и средство за манипулация, ще го накарат да вярва, че повече не представлява интерес за вас и ще го отблъснат.

* Опитите да охладите и обуздаете неговия темперамент могат да му нанесат душевни рани, от които той моментално ще се опита да се прадпази за в бъдеще, като ви напусне.

Лъв

Робърт Де Ниро - 17 август 1943, Чарлийз Терон - 7 август 1975,
Дженифър Лопез - 24 юли 1969, Дъстин Хофман - 8 август 1937

Лъвовете са жадни за комплименти и похвали - утолете тази тяхна жажда и те ще ви залеят с искрената си любов и щедрост. Накарайте Лъва да се къпе в лъчите на вашето възхищение и му позволете да бъде лидер във взаимоотношенията ви. Развеселявайте го и го вдъхновявайте за велики дела и този благороден представител на човечеството ще бъде само ваш и ще обагря живота ви с яркото си сияние до края на дните ви. Лъвът има богато въображение и умее по детски непринудено да засвидетелства любовта си, така че у вас няма да остане и грам колебание, че сте я завоювали. Не си позволявайте да се усъмните в нея. Покажете му, че той ви е нужен, доверете му съкровените си тайни и той ще познае във вас идеалния партньор за себе си.

Какви грешки не бива да допускате?

* Не му противоречете, не спорете със него и не го карайте да се съмнява, че му се подчинявате. Той едва ли ще забележи, че не го правите, освен ако не давате видим израз на непокорството си.

* Никога не се преструвайте, че ви е безразличен и не го игнорирайте, ако искате да задържите вниманието и любовта му. Обича да блести в цялото си великолепие и би се почувствал уязвим, ако разбере, че някой или нещо са отместили центъра на вниманието от него.

* Лъвът не обича контрола и драматично ще защити своето лидерство, ако се опитате да му казвате какво да прави. И през ум да не ви минава да го критикувате публично - Лъвът се привързва силно, но подобна обида може да го отблъсне завинаги от вас.

Стрелец

Брад Пит - 18 декември 1963, Кристина Апългейт - 25 ноември 1971, 
Уди Алън - 1 декември 1935, Мариса Томей - 4 декември 1964

За да привлечете вниманието на Стрелеца, бъдете остроумни, весели и жезнерадостни. Той ще оцени чувство ви за хумор, особено ако е съчетано с енергичност и инициативност. Тогава вашият Стрелец ще пожелае да стане източник на вдъхновение в живота ви. Подгответе се добре – той/тя обича приключенията и ще се опита да направи съвместния ви живот интересен и разнообразен с неочаквани предложения, на които трябва да сте готови да реагирате моментално. Дръжте в постоянна готовност чанта с дрехи и тоалетни принадлежности, настройте се психически и физически, че обикновена покана за кафе в ранния следобед може да завърши с посещение на светско събитие, бурни танци до сутринта или пътешествие за 3 дни. Видът и сътоянието ви трябва да вдъхват у него увереност, че сте готови да го последвате навсякъде.

Грешки, които не бива да допускате?

* Не го ограничавайте по накъкв начин – Стрелецът обича емоционалната и физическата свобода и може да ви научи да живеете истински свободно. Ако се почувства ограничен, той ще се опита да се освободи от вас.

* Нужни са му положителни преживявания - не си позволявайте да се явавате пред него в лоши настроения и бъдете сигурни, че вашата депресия ще бъде удобно игнорирана.

* Не акцентирайте често върху грешките му и не оспорвайте правотата му. Винаги поддържайте в него увереността, че той най-добре е запознат с тънкостите на живота.

* Не настоявайте за признания във вечна любов - на вас ще ви е нужно търпение, а на него - време да ви заобича истински.

Земните знаци

Телец

Робърт Патинсън - 13 май 1986, Кирстен Дънст - 30 април 1982, 
Рене Зелуегър - 25 април 1969, Ал Пачино - 25 април 1940, 

Къде шега, къде истина, пътят към сърцето на Телеца минава през стомаха - поканете го на романтична вечеря, в комфортна обстановка, с пищна храна и изискано вино. Не забравяйте свещите, красивите прибори и хубавата музика.

До тук добре - вече сте привлекли вниманието му, сега трябва да направите срещите регулярни, а към вкусната храна да привлечете и весела компания. Телецът вече ви е оценил и е готов да се привърже към вас. Засипете го с физически ласки и той ще ви отвърне с толкова нежност, че ще останете поразени. Бъдете готови да отвръщате на несекващата му нужда от физическа близост. А ако покажете готовност да го поддържате в деловите му начинания и подхранвате професионалните му амбиции, той ще бъде завинаги ваш.

За да сте сигурни, че това е така, винаги бъдете искрени с Телеца – той улавя фалша в зародиш и има крайна нетърпимост към него.

Грешки, които не бива да допускате?

* Бъдете дисциплинирани, не отменяйте срещи и не закъснявайте за тях. Телецът не обича изненадите и неочакваните промени - нужен му е план, който той ще следва безотказно и вашата непредсказуемост ще предизвика раздразнението му.

* Рискувате и ако сте нетърпеливи и изисквате от него бързи решения. Ако пък е взел решение, не упорствайте да го разубеждавате - едва ли ще ви се удаде.

* Телците държат на своята финансова независимост и ще ги смутите много, ако проявявате нездрав интерес към материалните им дела. Интересът ви ще бъде изтълкуван като заплаха за сигурността му. Същият ефект ще има и безразборното ви харчене, нецелесъобразните ви разходи, погубването на предмети и хранителни запаси.

* Не бъдете твърде сериозни - Телецът обича лекотата и непринудеността във взаимоотношенията. Той истински се радва на живота и не желае да го споделя с мърморковци и песимисти.

* Никога не поставяйте под съмнение неговите чувства, не го карайте да се чувства неуверен във вашите и несигурен в устойчивостта на връзката ви.

Дева

Шон Конъри - 25 август 1930, Салма Хайек - 2 септевмри 1966,
Камерън Диаз - 30 август 1972, Хю Грант - 9 септември 1960

Първото и най-важно условие - научете се да бъдете търпеливи. Девата ще оцени вашата готовност търпеливо да я изчакате да претегли всички „за” и „против” и ще ви приеме за съюзник, което си е гарантиран успех. Със сигурност сте завоювали симпатиите й. Заради проявеното разбиране, в бъдеще тя ще се старае да направи живота ви по-хубав.

Оценете нейните усилия да поддържа един свят на съвършенство и тя вече ще е готова да претвори това съвършенство във вашия живот. Девата търси човек, който да споделя нейния мироглед и е готов за безкрайни разсъждения по темата, без да прави и намеци относно честите промени в него.

Оценете по достойнство нейния ум и проницателност и докажете, че можете да й бъдете равностоен събседник и тя ще бъде готова на всичко за вас. Девите често се влюбват в ума или душата на партньора си - покажете и остър ум, и богата душевност. Изразявайте готовност да се примирите с това, че често ще анализира постъпките, думите и мотивите ви и че възприемате нейната критика като израз на любов и желание да ви помогне да направите живота си по-хубав. Не се обиждайте - към себе си тя е не по-малко критична.

Грешки, които не бива да допускате?

* Ще отблъснете Девата, ако проявите ленивост, небрежност към себе си, дома си и околната среда и систематично нарушавате порядъка в живота й.

* Не си позволявайте да правите коментари относно облеклото, външния вид и менюто й - тя е много прецизна по отношение на тях и възприема остро всяко неодобрение и опит за корекция.

* Не бива да й давате безпочвени обещания и да се отмятате от думите си. Въпреки че тя също може да постъпи така, на вас това няма да ви бъде простено. Девата може да ви обещае много неща, но когато не успее да изпълни обещанието си, се чувства много неудобно и се срамува. Очаква това и от вас, в случай че постъпите така с нея.

* Не си позволявайте да я накарате да се усъмни в чувствата ви - това ще провокира у нея страх, че е нежелана и нехаресвана, който ще я отблъсне. Не се заблуждавайте, че ви е простила и е готова да преглътне огорчението си. Тя няма да ви напусне веднага - ще го направи рязко и непоколебимо, когато най-малко очаквате, ако не е сигурна във вашата любов.

Козирог

Мел Гибсън - 3 януари 1956, Сиена Милър - 28 декември 1981,
Джъд Лоу - 29 декември 1972, Джим Кери - 17 януари

За да привлечете вниманието на един Козирог, ви е необходима предварителна подготовка, при това щателна. Научете какво харесва и обича и започнете ухажването с малки подаръци и жестове на внимание. Малки, означава малки - той ще оцени високо вашата икономичност и разумното ви отношение към парите. Научете какви са неговите професионални стремежи и се опитайте да намерите начини да му бъдете полезен с помощ за тяхното постигане.

Сега вече вероятно сте привлекли вниманието му - следващата стъпка е да подкрепите амбициите му за успех във всичко - в работата, в кариерата и в личния живот. Добре би било, ако не можете да му помогнете, то поне да го уверите, че няма да му пречите за постигането им. Ще завоювате стабилни позиции, ако можете да му обещаете помощ и подкрепа, но бъдете внимателни -той няма да ви прости празни обещания. Бъдете настойчив, постоянен и търпелив, както вашия Козирог, и той няма и да си помисли за друг. И без това има по-важна работа.

Грешки, които не бива да допускате?

* Никога не си и помисляйте да се шегувате с амбициите и постиженията на Козирога. Не се шегувайте за негова сметка пред други хора - ще възприеме това като унижение, а той ненавижда унижението.

* Не му правете екстравагантни подаръци - той се смущава от необичайното, може да не разбере посланието ви или да го оцени като проява на незряло прахосничество.

* Ще следи дали думите ви са подкрепени от делата ви и ако това не е така, рискувате да го загубите.

* Не го притискайте да ви дава бързи обещания за вярност или гръмки обяснения за вечна любов. На Козирога му е нужно време, за да вземе такова важно решение и не само че може да се почувства притиснат но и да изтълкува поведението ви като незряло отношение към връзката.

* Не изразявайте недоволството си и не го критикувайте, че е постоянно зает с деловите и семейните си задължения, хобито си и всички дейности, към които той е насочил амбции, грижи и интереси. Той има свои цели и идеали, в които твърдо вярва и в опитите си да омаловажите тяхната значимост или да го отклоните от тях ще го отклоните от себе си.

Следва Част 2: Водните и Въздушните знаци