И кметът на Варна Кирил Йорданов с профил във Фейсбук

Мисия Варна

05-02-2012, 20:38

Снимка:

©ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Въпреки патологичната непоносимост на Кирил Йорданов към Интернет, той често става герой в социалната мрежа 

Потребителите на Фейсбук вече могат да се порадват на профил на кмета

на Варна Кирил Йорданов, установи ВарнаУтре.бг. Страницата е на името на градоначалника. Профилната снимка също отговаря на лика му. Посоченото местоположение в профила е град Варна. В графата образование е написан Софийски университет „Св. Климент Охридски“, където в действителност кметът е завършил право.  По–интересното обаче е, че Кирил Йорданов няма никакви приятели в социалната мрежа. Не приема и покани за такива. Липсва и всякаква друга активност на страницата му.

Профилът очевидно е създаден или от фен на кмета или от зевзек, представящ се за него, тъй като е малко вероятно Йорданов да използва изрезка от вестник вместо снимка и да е така пестелив в биографичните данни за себе си. Освен това е известна патологичната непоносимост на Йорданов към Интернет и неговите предизвикателства.

Кметската администрация беше последната институция във Варна, която започна да използва електронни съобщения в комуникацията си с медиите. Мнозина си спомнят планините от факсове, които затрупваха редакциите особено по време на бедствия, кризи или катаклизми през не толкова далечната 2005 година.

Иначе Кирил Йорданов макар и без да иска е чест герой в социалната мрежа. Името му присъства в няколко групи и страници във Фейсбук. Страницата с най-много фенове  е „Г-н Кирил Йорданов, а вашата S-класа не влиза ли в дупките?“. Тя беше създаде в началото на 2010 г., когато варненци чрез социалната мрежа се организираха за масови протести срещу дупките по улиците. Две години по-късно дупките продължават да си стоят. Продължава да съществува и страницата, която вече е събрала 7 462 почитатели. В нея се публикуват основно снимки и коментари за разбитите градски улици. Нерядко кметът и цялата местна власт  отнасят и откровени ругатни на страницата „Г-н Кирил Йорданов, а вашата S-класа не влиза ли в дупките?“

Не по-малко колоритна макар и с далеч по-скромен брой участници е групата „Антикмет на Варна - Кирил Йорданов“. Тя е създадена в средата на 2009 г. и в нея членуват 213 Фейсбук потребители. Както подсказва и името й, участниците в нея не се изказват ласкаво за градоначалника.

Недоволството си от управлението на кмета, потребители на социалната мрежа  публикуват и в страницата „Лъжите на Кирил Йорданов“. Тя е със 132-ма почитатели и е създадена в средата на миналата година- в навечерието на предизборната кампания за местния вот през 2011г. В „Лъжите на Кирил Йорданов“, критики отнася не само кмета, но и Бойко Борисов и цялата му партия.