Обявиха бедствено положение в Аксаково

Мисия Варна

27-01-2012, 13:38

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Срокът на действието на бедственото положение е до 24 часа на 28 януари 2012 г. Ако причините, довели до обявяването му, не са отстранени за този срок, то може да бъде удължено.

От 11 часа днес на територията на община Аксаково е обявено бедствено положение.

От обилния снеговалеж през последните два дни, са се образували преспи и снегонавявания, които са прекъснали транспортния достъп до всички населени места в общината, с изключение на градовете Аксаково и Игнатиево и селата Слънчево и Припек.

Непочистените пътища от републиканската пътна мрежа възпрепятстват достъпа до общинските пътища, респективно до населените места. Силният вятър и непрекъснатият снеговалеж са създали условия за невъзможност от своевременно почистване. Прекъснато е електрическото захранване на много места - частично в град Аксаково и изцяло в град Игнатиево и селата - Слънчево, Припек и Доброглед.

Взети са всички мерки за снабдяването на населението с продукти от първа необходимост при възникване на нужда от това. Разпоредено е на фирмата, ангажирана със снегопочистването, да организира максимално ефективно разчистването на улиците в населените места, както и пътищата до тях, съобщават от община Аксаково.

Договорено е и осигуряването на линейка с висока проходимост, която да бъде на разположение на общината за ползване при необходимост.

За времето на обявеното бедствено положение е забранено влизането, пребиваването и движението на моторни превозни средства в района на бедствието, освен тези на екипите от кризисния щаб. При отказ от доброволно напускане на опасни за живота на гражданите сгради, ще се извършва принудително извеждане на същите, предупреждават още от общината.

Срокът на действието на бедственото положение е до 24 часа на 28 януари 2012 г. Ако причините, довели до обявяването му, не са отстранени за този срок, то може да бъде удължено.