Варненец създаде астрологично приложение за iPhone

Мисия Варна

12-01-2012, 17:25

Автор:

ЕЛЕНА ПЕНЧЕВА

Всичко от Автора

Приложението Astrology 2012 е насочено преди всичко към потребители, които нямат астрологични познания

До около 3-5 дни всеки, който има iPhone или iPad, ще може да си свали програмката, създадена от варненеца Филип Филипов, научи ВарнаУтре.бг.

Тя се казва Astrology 2012 и представлява астрологичен календар с Глобални мундални събития, които се оценяват как влияят на персоналната Звездна карта и заедно с това са интерпретирани и протълкувани с прогнози и духовни съвети.

Всяко едно събитие е показано с текст и картинка и е интерпретирано от Глобална и персонална гледна точка. Първо, събитията са оценени общо - дали са положителни, отрицателни или неутрални, както и каква е степента на въздействие – голяма значимост, средна знаичмост и малка значимост. Това е показано на времевата линия, чрез звезди, разположени в дясно от времевата линия (ако събитието е положително), в ляво (ако е отрицателно) и точно върху времевата линия (ако е неутрално). С размера на звездата е показана значимостта на събитието.

След това със специален алгоритъм се оценява дали даденото събитие влияе на човека или не. Има 5 степени на влияние: Положително влияние; Отрицателно влияние; Трансформиращо влияние; Смесено – положителни и отрицателни събития едновременно; Липса на влияние.

След като се въведе рождената дата на потребителя, програмата изчислява къде се намират Слънцето, Луната и Планетите (засега без домовата система) на потребителя и се оценява чрез астрологичен алгоритъм дали даденото събитие влияе и как точно чрез 5-степенния анализ описан по-горе. Информацията не се извежда само текстово, но и графически чрез малка червена иконка, която визуализира някоя от 5-те степени на персонално влияние.

Най-същественото е, че са показани около 10 изключително важни космически конфигурации през 2012, които вероятно ще провокират големи и важни събития в световен и личен план. В кратък текст тези събития са интерпретирани астрологически, като са дадени духовни и практически съвети към потребителя. Общо аналзираните събития са 46, като във времето може би ще бъдат добавени още няколко по-малки събития.

"Засега е на английски, но скоро се надявам да пусна и БГ версия, както и възможност да се изчислява поне АСЦ и МЦ за още по-прецизен анализ", каза за ВарнаУтре.бг Филип Филипов.

"Музиката, която подбрахме за аудио-бeкграунд, е доста медитативна - и като цяло, приложението е направено преди всичко за развитие на съзнанието и влизане в хармония с циклите на космоса и после за прогноза и анализ. И двете нива са важни", поясни още Филип.