И Добрин Митев грейна във Фейсбук

Мисия Варна

08-01-2012, 12:15

Снимка:

Личен архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Съпругата му Илияна Даскалова е студентка по Природна медицина

Най-одумваният варненски политик - някогашният областен управител Добрин Митев,

вече може да бъде намерен във Фейсбук, установи ВарнаУтре.бг. Близо 9 години след като почти нищо не бяха чували за него, бившите му съпартийци от СДС вече могат да видят как изглежда днес най-влиятелният човек във Варна от края на 90-те години на миналия век.

Отслабнал и поостарял 46-годишният Митев прегръща порасналите си вече деца на снимките в социалната мрежа. За сметка на това съпругата му - актрисата Илияна Даскалова, не е мръднала.

Двамата се ожениха на специална церемония в Ню Йорк през 1998 година. Сега заедно с 3-те си деца живеят в Оукланд, Нова Зеландия. Домът им е артистичен - на стената виси китара, колажи и картини, а на пианото освен мама Илияна свири и 10-годишният Ясен.

Илияна Даскалова работи като масажист в Оукланд след като взела диплома за това в Нова Зеландия през 2005 г., научи ВарнаУтре.бг. От сайта на салона й става ясно, че изкарва по 60 долара за 1-часов масаж. Освен това владее и рейки, салонът и има сауна.

Тази година някогашната звезда на варненския драматичен театър вече е студентка по Природна медицина и очаква след 3 години да има още една диплома за висше образование след първата от НАТФИЗ в България.

Добрин Митев замина за Нова Зеландия през юли 2003-а година със студентска виза с право на работа.

“Правим го от безизходица", заяви тогава Илияна, която последва съпруга си няколко месеца по-късно след раждането на второто им дете. Според нея Митев не можел да си намери работа след като беше свален от поста областен управител. Окончателното решение дошло след като в края на 2002-а Добрин Митев беше прострелян в крака от неизвестен нападател в София.

През 2004 година той беше осъден задочно на 5 години затвор. Според съда "в качеството му на областен управител той е отдал неправомерно под наем жилище от държавния фонд, намиращо се на ул.”Ст. Стамболов” N24,вх.б,ет.1 във Варна.
В качеството си на длъжностно лице Митев е разрешил неправомерна продажба на парцел общинска собственост 110,16 кв.м. (междублоково пространство в кв.”Възраждане”)".

Третият пункт от обвинението, по което Митев е обявен за виновен, е неправомерното разрешение за надстрояване на магазин “Техника" - държавна собственост, намиращ се на бул.”Владислав Варненчик”.

След присъдата от Добрин Митев започват да се интересуват и новозеландските медии. Те цитират местните емиграционни власти, според които има разследване срещу българина в Оукланд, но неговият арест не е на дневен ред тъй като няма искане от Интерпол за екстрадацията му.

Името на Добрин Митев беше споменавано интензивно по време на последните местни избори. Мнозина припомняха злополучния му опит да стане кмет през 1999 година, когато след масирана кампания всички му предричаха сигурна победа. Неочакван обрат в резултата обаче сложи началото на вече 12-годишното управление на Кирил Йорданов.