Варненският Биг Брадър ослепява в края на януари?

Мисия Варна

13-12-2011, 16:11

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

Свикват извънредно общо събрание на 19-ти декември, Владимир Тонев (Нашият град) ще представлява Община Варна

Единственият ползвател на системата за видеонаблюдение във Варна и единственият, който извлича ползи, без в същото време да участва в нейното финансиране, сервиз и поддръжка, е Областната дирекция на МВР-Варна.

Това става ясно от писмо на управителя на „Варна Ефкон" ООД Евгений Жечев до съветниците от комисия "Собственост". На 19-ти декември се свиква извънредно общо събрание на съдружниците. Представителят на Община Варна в съвместното дружество е Владимир Тонев ("Нашият град").

Според писмото на Жечев трябва да се реши при какви условия да продължи ползването на системата от МВР-Варна. Възможен е и вариант, при който доплащането от страна на МВР да се осъществи на вноски чрез договора за сервизиране и поддръжка.

Ако полицията не отговори на писмото, което съдружниците във „Варна Ефкон" ще съставят и изпратят съвместно, ползването ще бъде прекратено от 31 януари 2012 г.

На извънредното събрание ще се дискутира въпроса за поддръжката и сервизирането на системата за видеонаблюдение, както и да се реши какви ще бъдат действията по доплащане на системата на Efkon AG, Австрия.

Припомняме, че в средата на август стана ясно, че 10 000 лева са вложени в оборудването на зала за видеонаблюдение в сградата на Общината. Целта на мероприятието бе да се създаде щаб за контрол на сметопочистващите и снегопочистващитe фирми, както и на автобусите от градския транспорт. При представянето на новата придобивка кметът увери, че от видеонаблюдението, което общината финансира с милиони, може да се използва "онова съдържание, което е допустимо извън целите на полицията".
Повече за сагата с "Варна Ефкон" ООД и камерите четете тук.