Контраадмирал Манушев е заместник-началник на отбраната

Новините

09-11-2011, 14:00

Снимка:

Архив © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Контраадмирал Манушев ще заеме мястото на вицеадмирал Минко Кавалджиев, който ще бъде пенсиониран

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да освободи контраадмирал Пламен Манушев като командир на Военноморските сили,

считано от 1 декември, и да го назначи на длъжността заместник-началник на отбраната, като го удостои със званието „вицеадмирал". Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Контраадмирал Манушев ще заеме мястото на вицеадмирал Минко Кавалджиев, който ще бъде пенсиониран в края на ноември, както ВарнаУтре.бг вече писа.

От Правителството предлагат начело на ВМС да застане досегашният заместник на контраадмирал Манушев - комодор Румен Николов. Той ще бъде удостоен със званието контраадмирал.

За заместник-командир на ВМС е определен командирът на Военноморска база - Бургас комодор Георги Мотев. Той ще бъде наследен на поста от капитан І ранг Митко Петев, който е предложен за удостояване със званието „комодор".

Правителството предлага на Президента да удостои със звание „бригаден генерал" директора на служба „Военна полиция" полк. Данчо Дяков.