70 фенове на Спартак (Варна) протестираха пред Общината

Спорт

25-07-2011, 20:35

Снимка:

gong.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Според феновете на "соколите" много от хората в управлението на клуба не са в Спартак заради любов към него.

Около 70 фенове на Спартак (Варна) се събраха на протест пред общината срещу ръководството на отбора.

Причината за протеста е сделката, с която ръководството на "Спортен комплекс Спартак" е заложило имоти от апортната вноска на общината в дружеството, твърдят феновете. Сделката юридически е законна, но не е морална, обясни един от организаторите на протеста Евгени Йосифов.

Той припомни, че феновете са срещу ръководството от преди сделката, след като по думите му те са били обиждани. Феновете бяха категорични, че искат прозрачност в управлението и нов морал в клуба. Според тях залагането на имоти за нуждите на акционера в "Спортен комплекс Спартак" - "Инжстрой" граничи с далаверата, защото ако дружеството не успее да покрива заема си, комплексът ще загуби имотите.

Ние осъждаме морално тази сделка, а не юридически, казаха протестиращите. Според тях много от хората в управлението на клуба не са в Спартак заради любов към него.

Преди две седмици изпълнителният директор на спортния комплекс Христо Фурчев разкри пред медиите, че според него това е нормална бизнес сделка и имоти от стадиона не са предмет на сделката. Той тогава допълни, че става въпрос за кредит за банкова гаранция и основният залог са имоти на "Инжстрой".

Банковата гаранция е в полза на държавата, каза тогава Фурчев. По обясненията му заложени са имоти за 11 милиона лева, а получените пари - 4 милиона евро, са за обезпечителна работа по проект на агенция "Пътища", спечелен от фирмата за ремонт на Ришкия проход.