Червените искат само Борислав Гуцанов за кмет

Мисия Варна

27-06-2011, 13:24

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Вътрешни избори на БСП във Варна няма да има, тъй като Борислав Гуцанов е единственият кандидат за кмет, издигнат от социалистите

Гуцанов заяви днес, че не се е отказал от желанието си да стане кмет, но кандидатурата предстои да бъде гласувана на партийна конференция.

Това, че Бойко Борисов заяви, че ще подкрепи Кирил Йорданов, ако реши отново да се кандидатира е комплимент за левицата, защото три манадата той  е бил подкрепян от БСП, заяви днес депутатът от БСП Петър Мутафчиев.

Дали ще бъде издигнат от ГЕРБ за пореден мандат Йорданов не се знае засега, защото въпреки липсата на кадри при управляващите, "Не се знае какво могат да измислят и какви зайци от ръкавите ще си измъкнат в последния момент", каза още червеният депутат.

Кандидатите за общински съветници на БСП ще бъдат ясни най-рано в края на август, посочи Гуцанов, като в листата поне половината ще бъдат нови имена. Поне 1/3 пък ще бъдат младите социалисти, а съотношението мъже - жени ще бъде по равно, заяви лидерът на червените във Варна. Предвидена е и гражданска квота.