FUNCITY превзема Варна на 25-и юни

Мисия Варна

22-06-2011, 16:32

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Tази година в разгара на лятото, град Варна ще събере млади хора от цялата Европа, обединени в четири събития, които ще фокусират вниманието на цялата общественост върху младежката инициативност, доброволчество, талант, непринуденост и забавления в рамките на едно мащабно и пъстро събитие - FUNCITY – младежкият фестивал на Варна.

Фестивалът се реализира от сдружение Варненски младежки фестивал, с изключителната подкрепа на Община Варна, в партньорство с Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите и сдружение Миманса.

Организиран по идея на неправителствените младежки организации на Варна, първият по рода си Funcity фестивал обединява усилията на над 150 организации, неформални групи и творци, представящи цялостната си съвместна визия за Европейски младежки фестивал. Събитието е свободно за участие и посещение от всеки желаещ да усети зрелищното шоу, младежката култура и безкрайно забавляващият се град. Стотици млади хора – творци и представители на неправителствени организации, формални и неформални групи, ще имат възможност да изявяват своите умения в областите музика, спорт, визуални и танцови изкуства, театър, игри и занаяти и много други.

За тази цел общината предоставя 13 локации, които ще се превърнат в сцена на младежката активност: Морска градина, централен плаж - алея първа, Радио Варна, сцена „Раковина”, сцена Амфитеатър, база „Младежки дом”, Сградата на Община Варна, стадион Галата, Варненска търговска гимназия, буна 102 и централните улици на града.

Емблематичният за града х-л „Черно море” също е част от фестивалните локации: официалното откриване ще се реализира пред хотела на 24 юни от 18:30ч., където младежи от спортен клуб по катерене на стена ще спуснат огромен транспарант с логото на фестивала.

Всяка вечер сцена Амфитеатър ще представя различни тематични концерти в различни жанрове – електронна музика, хип-хоп, пънк, хард кор, джаз и фънк, а вечерта на „Джулая” срещу 01 юли е запазена за почитателите на хард рока. Фестивалната програма е изключително забавна и предлага още много пъстри забавления и удоволствия: малък цирк с пътуващи артисти, стена за катерене, атрактивни спортни демонстрации: стрелба с лък, хек на мрежа, футбол на маса, кану-каяк, скейт демонстрации. Стената на Морска гара ще бъде подготвена и нарисувана с графити по време на Sprite Graffiti Jam, а на останалите сцени ежедневно ще станем свидетели на различни представления и импровизации: от модни ревюта до DJ миксиране и бийтбокс битки. Изложбите, кино прожекциите и пленерите обединяват широк кръг творци: любители и професионалисти, които ще представят богата визуална програма с предизвикателства пред публиката, фото конкурси и ателиета.

СЪБИТИЯ на FUNCITY FEST – МЛАДЕЖКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВАРНА 24 ЮНИ – 03 ЮЛИ

24 ЮНИ, 18:30 – Х-Л „ЧЕРНО МОРЕ” – ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА СЪБИТИЕТО FUNCITY
25 – 27 ЮНИ – МЛАДЕЖКА ИНИЦИАТИВА „МЛАДЕЖКА УЛИЦА”
30 ЮНИ – СЦЕНА „РАКОВИНА” - НАЦИОНАЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
30 ЮНИ – 03 ЮЛИ – НАЦИОНАЛНА СРЕЩА „МЛАДЕЖКОТО ДОБРОВОЛЧЕСТВО”

Пълната програма вижте на funcity.bg, или изтеглете от прикачения файл в ляво.

Младите хора на Варна имат нужда от този фестивал.
Събитието ще бъде амбициозно, мега забавно и пъстро!