"Монитор": Сбъднали се 2/3 от пророчествата на Ванга

Архив Варна

01-02-2011, 07:24

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Две трети от предсказанията на баба Ванга са се сбъднали.

Това са установили нейни близки и хора, които гадаят бъдещето.

Според руския вестник „Правда” пророчицата заслужава да бъде наричана „народен политолог”. Това се твърди в статия по повод стогодишнината от рождението на българката.

Електронното издание на вестника изтъква точните предсказания на Ванга, особено в сферата на политиката.

„Тя предрекла началото на Втората световна война и предупредила България да не участва, но политиците не я послушали, присъединили се към Хитлер и се озовали в лагера на победените”, пише "Правда". Други пророчества на Ванга също са станали реалност -

смъртта на Хитлер и на Сталин

гибелта на Людмила Живкова, починала в крайна сметка от последици от автомобилна катастрофа (това е една от версиите, която не е потвърдена - бел. ред.), също и нейни предвиждания, свързани с предстоящите демократични промени в България, пише изданието.„Ванга успяваше да отгатне политически събития в цял свят. Тя предсказа например нахлуването на съветски войски в Чехословакия, гибелта на президента на САЩ Джон Кенеди, убийствата на индийските премиери Индира Ганди и Раджив Ганди, свалянето на никарагуанския диктатор Анастасио Сомоса", посочва още вестникът. В статията се твърди, че има голям шанс да се сбъдне твърдението на Ванга, че

Русия ще стане главна свръхдържава

а България ще се върне в сферата на руските интереси.По случай 100-годишнината от рождението на българската ясновидка телевизия „Россия” ще покаже документалния филм „Великите пророчици. Ванга и Матрона”, а на Първи канал ще бъде излъчена програмата „Ванга.  Видим и невидим свят”.

Заради повода министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията пусна в употреба пощенска марка с лика на Ванга. Тиражът е 10 000 броя, а номиналната стойност 0,65 лв. Художник е Иван Богданов.