Консултативният съвет по воден транспорт заседава във Варна

Архив Варна

21-12-2010, 09:03

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В заседателната зала на Морска администрация - Варна, започна четвъртото редовно заседание на консултативния съвет по въпросите на водния транспорт.

Освен членовете му, вписани в заповедта на транспортния министър Александър Цветков за създаването му в началото на годината, в него са поканени за участие представители на Изпълнитената агенция по рибарство и аквакултури, Българската асоциация на собствениците на влекачи, ВВМУ и средните морски училища от Варна, Бургас и Русе.

По време на заседанието ще бъдат обсъдени развитието и конкурентоспособността на българските пристанища, в частност дълбоководните контейнерни термнали, проблеми на морското образование, въпроси във връзка с безопасността на корабоплаването в района на българските пристанища и незаконните даляни.

На развитието на пристанище Варна и перспективите за изграждане на прословутия вече контейнерен терминал е посветена кръгата маса, организирана съвместно от траспортното министерство и Българската морска камара. Тя започва от 14 часа във Фестивалния и конгресен център с участието на всички заинтересувани държавни институции и фирми, както и на широк кръг браншови организации.