Мини Морска градина във Владиславово

Мисия Варна

07-12-2010, 23:02

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Квартал "Владиславово", който продължава да е на челните позиции

в анкетата на ВарнаУтре.бг "Кой е най-добрият квартал за живеене във Варна?" скоро ще си има и голям и модерен парк.

Мини Морска градина, пък било то и на 10-ина километра от морето, такава е амбицията на кмета на район "Владиславово" Добромир Джиков, който днес отговаряше на въпросите на общинските съветници от комисията по "Архитектура", събрана днес, за да приеме ПУП-а на бъдещия зелен оазис и предвидените в него атракциони.
Утре трябва да бъде готов и концесионният анализ на парка в I микрорайон на “Владиславово”. Какви ще са условията, които общината ще постави пред бъдещия концесионер, ще стане ясно през януари. Кметът Джиков се надява през април да бъде избран и самият концесионер, който да може най-късно до Деня на Варна - 15 август, да е готов с благоустрояването на 28-те дка.

В парка - до бул. “Св. Елена”, ще има зона за игра на деца до 6-годишна възраст и сладкарница. В средата на парка ще бъде изградена сцена, подобна на “Раковината” в Морската градина, с гримьорни и съблекални. В долната част на парка ще има 3 спортни игрища, картинг писта, площадка за скейтборд, както и закрита зала за игра. Всички сгради в парка, ще са сглобяеми, временни обекти. Според идейния проект 88% от площта му ще бъде за озеленяване, 10% са предвидени за площадките, сцената и алеите, а останалите 2% - за търговските обекти.

Според Джиков проектът е бил съгласуван със собствениците на къща по чудо узаконена точно в средата на новия парк.