"Дневник":Голяма част от Южната дъга на околовръстното шосе на София е под вода

Архив Варна

05-12-2010, 06:45

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Почти цялото Околовръстно шосе в района между Бистрица и Драгалевци е под вода, съобщи агенция "Фокус".

Изключително тежко е положението в платното в посока "Младост", където на места водата е около половин метър.

В отсечката между Симеоново и Драгалевци са закъсали и изоставени автомобили, които се изтеглят от "Пътна помощ". Движението в посока "Младост" е спряно, като превозните средства се отклоняват от естакадата на бул. "България".

От Витоша продължава да се стича голямо количество вода. Водата тече през новоизградения участък на околовръстното шосе, като в района на Горнобански път тя буквално извира от шосето.

Не е необходимо обявяването на бедствено положение в София, каза пред кметът на столична община Йорданка Фандъкова пред агенция "Фокус". По думите й критичните участъци се овладяват постепенно, освен това дъждът намалява, така че за момента не е необходимо да се обявява бедствено положение. "Работим много активно на околовръстния път, работи се на моста на Кубратово, при Курило, река Искър, както и на още няколко места. Но не е необходимо бедствено положение", обясни Фандъкова.

Петнайсет области в страната са с предупредителен код "оранжев", съобщиха по-рано днес от НИМХ на БАН. Очаква се предупредителния код да остане в сила до края на деня в тези области.

Код "оранжев" означава, че има опасни явления и гражданите трябва да внимават повече. Единственият по-висок код на опасност е код "червен". За предупреждение се използват още два кода - "зелен", при който синоптичната обстановка е спокойна, и "жълт".