Започва вокалният конкурс за деца "Морски звездички"

Животът

01-10-2010, 11:11

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В салона читалището в район "Владислав Варненчик" между 1-ви и 3-ти октомври ще се проведе Международният конкурс за вокално изкуство "Морски звездички".

Инициатор и главен организатор на конкурса е Народно читалище "П. Р. Славейков 1928", което притежава лиценз за провеждането на проявата.

Проектът е част от кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. и се подкрепя от Програмата за творчески проекти на община Варна, уточниха организаторите.

В конкурса участват деца от България и други страни, като идеята е той да стане част от европейската музикална култура и да се превърне в един истински и неповторим празник за изява на млади дарования в областта на певческото майсторство, да формира благоприятна среда за създаването на оригинали песни за деца и млади хора.

Участниците в конкурсната програма са разпределени в четири възрастови групи от 5 до 25 години.

Оценявани са от професионално жури с председател Хайгашот Агасян.

Конкурсът се провежда в две части.

В І кръг участниците изпълняват задължително песен на български език, а във ІІ кръг — песен по избор.

Конкурсът има категория за вокални групи и състави, както и нова категория за авторска песен. По традиция първата вечер от конкурса се посвещава на творчеството на известен български изпълнител, а тази година това е Георги Минчев.

Наградният фонд на конкурса включва: Гран при (статуетка, дело на варненския художник Росен Германов), награда на кмета на района, дипломи, грамоти, предметни награди, награди на фирми и спонсори и много други.

Основен медиен партньор на музикалното събитие е младежкото интернет радио ORV.

Наградният фонд е в размер на 4000 лв: Гран при статуетка и парична награда, Награда на публиката, Награда на кмета на Района, Награда на читалищното настоятелство при НЧ "П. Р. Славейков",  дипломи, грамоти, предметни награди, награди на фирми и спонсори и много други.

Критериите за оценка са подбор на репертоар, сложност на изпълнението, вокална техника,сценична реализация, костюм и общо художествено впечатление.

Програмата и регламента за участие на slaveikov-varna.ucoz.com