Спортният шеф Пасев се обяснява обиждал ли е колежка или не

Мисия Варна

24-09-2010, 12:27

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Поводът за избухването на Пасев бил, че плувният клуб е взел 5 хиляди лева по общинска програма за обучение на незрящи деца

Поведението на шефа на общинското предприятие „Спортни имоти“ Петър Пасев дискутираха днес местни парламентаристи от спортната комисия.

На заседанието стана ясно, че общинарят е обидил и нагрубил ръководителката на плувния спортен клуб „Черно море“ Надежда Парушева. Пасев я обвинил, че печели пари за сметка на незрящи деца. И впоследствие отказал да се извини. Това беше разяснено от общинската съветничка Калояна Димитрова, която е и представител на спортния клуб. 

Поводът за избухването на Пасев бил, че плувният клуб е взел 5 хиляди лева по общинска програма за обучение на незрящи деца. Общинарят подчерта, че нямало нужда от такъв разход, тъй като децата с увредено зрение влизали безплатно и с предимство в басейна, а за тях се грижел треньор, чийто хонорар бил едва 100 лева на месец. 

„С Парушева сме стари колеги и до скоро мога да кажа и приятели. Ако не бяхме толкова близки, никога не бих й говорил с такъв тон, когато разбрах, че взима 5 хиляди лева от общинната по програма за плуване на слепи деца“, коментира Пасев. От думите му стана ясно, че той не вижда за какво трябва да се извини. „Колкото и да е зле спортът, аз не съм съгласен да се печели от незрящи деца“, подчерта той.

Калояна Димитрова обаче веднага парира, че петте хиляди лева не са взети от Парушева, а от спортния клуб. За да спечели финансиране по програмата, той е участвал и със собствени средства в размер на 1000 лева. Освен това се оказа, че плуването е само част от обучението за незрящи деца по проекта, финансиран от общината.