РЗС започва подписка за Велико народно събрание

Архив Варна

30-08-2010, 11:15

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

На 6 септември  РЗС започва национална подписка за свикване на Велико народно , каза лидерът на партия Яне Янев във Враца, цитиран от Дарик.За 3-те месеца законов срок от РЗС са сигурни, че ще съберат необходимите 500 хиляди подписа.

„Трябва рестарт на системата. Нова конституция за нова държава е позицията, която партията има още от учредяването си.

РЗС първи разкритикува едноличния милиционерско-мутренския режим на Бойко Борисов. Този режим ще гръмне като балон и новият триумвират Борисов, Костов, Сидеров ще носят равна, солидарна отговорност", каза Яне Янев.

"Искате ли предсрочно прекратяване на мандата на 41-то народно събрание?" ще бъде въпросът от подписката. От партията на Янев държат на подписката, защото „РЗС като единствената извънсистемна парламентарна партия счита, че сега действащата конституция е уродлива, неработеща и с държавно устройство, което е напълно остаряло", уточни Янев.

Той обясни, че безработица в област Враца е висока, а бедността нараства, 8% от населението е мигрирало, а до края на септември безработицата ще стигне 30% и  уточни, че положението е сходно в Силистра, Видин и района на Добрич.