Задържаха столичанин за убийството на Борислав Райнов

Архив Варна

13-07-2010, 14:46

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Има задържан за убийството на 24-годишния Борислав Райнов в столичния квартал квартал „Овча купел".

Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БНР. Заподозреният е на 29 години, криминално проявен е и инициалите му са С. Д.

Лицето е с три присъди - две за кражби, една за грабеж, една регистрация за средна телесна повреда и за измама. За него най-вероятно ще бъде поискана 72-часова мярка „задържане под стража, каза Цветанов.

Убийството на Борислав събра стотици съпричастни с родителите му на протест пред сградата на Народното събрание в София. Галина Райнова, майка на убитото момче, разказа пред медиите, че синът й е отишъл да помогне на свой приятел, който е бил нападнат от незаконно настанили се в квартала роми. По думите й когато Боби пристигнал на мястото на инцидента, там вече имало полицейски служители, които обаче останали безучастни в заформилото се меле между 50 роми и 4-ма българи.

По време на протеста председателят на Нородното събрание Цецка Цачева излезе навън и разговаря с почернените родители. Тя обеща, че убийството на Борислав ще бъде разследвано много внимателно и, ако наистина униформените са бездействали, ще бъдат наказани.