Прокуратурата: Колата на съдия Тинка Косева е запалена

Архив Варна

13-07-2010, 09:16

Снимка:

СНИМКА: ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Има данни, че автомолбилът на председателя на Варненския административен съд Тинка Косева е запален умишлено.

Все още се очакват резултатите от назначените експертизи, но на това ниво вече е сигурно, че е умишлен палеж. Има свидетел, който е видял всичко. Той е разпитан и в момента полицията издирва извършителите". Това каза за ВарнаУтре окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.
Личният автомобил на съдия Косева е ауди а3. В събота вечерта той бил паркиран на ул. "Княз Александър Батенберг" 47. Съседи видели лумналите пламъци около половин час след полунощ. До пристигането на пожарната возилото изгоряло напълно.

Първвоначално от полицията съобщиха, че няма никакви съмнения за умишлен палеж и, че най-вероятно става въпрос за техническа неизправност, президвикала самозапалване. Днес окръжният прокурор обаче каза точно обратното. Случаят категорично е умишлен.

"Нямам представа за тия новости в разследването от вас научавам. Мен още не са ме уведомили. Нямам и притеснения. Мисля, че ако наистина е умишлен палеж, става въпрос за вандалски акт. Знаете как е в района на морската градина, особено през лятото. Младежи вилнеят, обръщат кошчета за боклук, чупят билбордове, правят всякакви поразии. Затова предполагам, че и моят случай е подобен. Нямам врагове, не съм получавала заплахи. Нито аз, нито някой член на семейството ми. Съдия съм, но не съм гледала дела с обществен интерес. Затова нямам притеснения в тази насока. Изненадва ме разкритието на разследващите, защото до снощи пред мен твърдяха, че колата ми се е самозапалила. Но нека да оставим разследващие да си свършат работата. Когато всичко се изясни, ще мога да коментирам ситуацията", каза за ВарнаУтре съдия Косева.