Лари Кинг слиза от телевизионния екран

Новините

30-06-2010, 18:50

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Един от най-популярните американски тв водещи - Лари Кинг, прекратява телевизионната си кариера.

Кинг, с неизменните си тиранти и подплънки на раменете, е в ефир от 25 години. За това време той е направил повече от 50 хиляди тв интервюта. Сега обаче известният водещ възнамерява да се отдаде на семейството си.

Истинското име на тв легендата е Лорънс Харви Зейгер. Той е роден в Бруклин през 1933 година. Кариерата му започва през 1957 година, като ди джей в радио Маями Бийч. Американците, и по-голямата част от света обаче го познава като Лари Кинг, кралят на вечерното ток шоу по CNN, което наскоро влезе рекордите на Гинес.

На стола срещу него в студиото на едно от най-гледаните предавания са сядали гости като Мадона, Нелсън Мандела, Франк Синатра и още много световно известни политици и звезди.

"Преди 25 години, седях на бюрото, а срещу мен беше първият гост в Шоуто на Лари Кинг - губернаторът на Ню Йорк - Марио Кумо. Сега, десетилетия по-късно, говорих с момчетата от CNN и им казах, че искам да прекратя вечерното шоу тази есен. Те приеха решението ми, за да отделя повече време на съпругата си и да посещавам мачовете на децата ми”, коментира решението си Лари Кинг.